woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Boudewijn Siemons nieuwe CEO van Havenbedrijf Rotterdam

Boudewijn Siemons nieuwe CEO van Havenbedrijf Rotterdam

Boudewijn Siemons is per 1 februari 2024 CEO van het Havenbedrijf Rotterdam. De 59-jarige Siemons volgt Allard Castelein op, die afgelopen zomer afscheid nam. Siemons heeft sindsdien de functie van CEO ad interim vervuld naast zijn functie als COO. De directie van het Havenbedrijf bestaat nu uit Boudewijn Siemons (CEO en COO a.i.) en Vivienne de Leeuw (CFO). De werving voor een nieuwe COO wordt gestart.

De aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid, hebben Siemons voor de komende vier jaar benoemd, op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC). “Het Havenbedrijf blijft met deze benoeming geleid door een vertrouwd gezicht voor medewerkers en klanten. Daar is de RvC blij mee. Boudewijn Siemons heeft zich in het afgelopen half jaar bewezen als een meer dan goede CEO. Hij is een echte verbinder. Naast een groot hart voor de haven brengt hij ervaring mee uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie”, aldus Voorzitter van de RvC Koos Timmermans.

“De Rotterdamse haven verbindt Europa via logistieke ketens met de rest van de wereld. Samen met medewerkers en klanten geeft het Havenbedrijf vorm aan een toekomstbestendige haven die stevig is geworteld in regio en stad. Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan. Ik ben blij dat ik dat mag blijven doen als CEO van het Havenbedrijf”, vertelt Boudewijn Siemons

Beloningsbeleid directie
De benoeming van Siemons tot CEO volgt op het vaststellen van een vernieuwd beloningsbeleid voor de algemene directie van het Havenbedrijf (CEO, COO en CFO) door de aandeelhouders. Nieuwe bestuurders krijgen een vast basissalaris met een maximum van 365.000 euro per jaar voor de CEO en 328.500 euro voor de COO en CFO. Deze bedragen liggen substantieel lager dan voorheen. De variabele beloning komt daarnaast te vervallen en het aanvullende pakket is versoberd. Voor de huidige twee directieleden Siemons en De Leeuw is een overgangsregeling afgesproken. CEO Siemons krijgt een vergelijkbare beloning als in zijn tijd als COO van het Havenbedrijf.

Bron: Port of Rotterdam

 


Redactie Floranews | 05-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS