dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Voorbereidingen voorjaarspiek bij FloraHolland in volle gang

Voorbereidingen voorjaarspiek bij FloraHolland in volle gang

Met de voorjaarspiek in aantocht, laat Royal FloraHolland weten dat de voorbereidingen in volle gang zijn. De veilingorganisatie zegt dit voorjaar een iets hogere aanvoer te verwachten ten opzichte van vorig jaar. Wanneer deze precies valt in de piekperiode kan de veiling echter nog lastig inschatten, aangezien het weer daar erg bepalend in is. Dit jaar start de piekperiode in de nacht van zondag 3 op 4 maart 2024.

Voor de afdeling logistieke middelen zijn de voorbereidingen voor de piek van 2024 direct na de vorige piek gestart met een evaluatie om de mogelijke verbeterpunten voor de volgende piek te bepalen. Die evaluatie vormt samen met de aanvoerverwachting voor de volgende piek het uitgangspunt voor de voorbereidingen. Volgens FloraHolland verliep de logistieke middelen piek in 2023 soepel: “We hebben beduidend minder interne nachthuur ingezet en er zijn slechts twee lokale uitgiftestops van stapelwagens tijdens de gehele piek geweest.”
5.000 nieuwe stapelwagens

Om de stapelwagenpool op peil te houden heeft de veiling 5.000 nieuwe stapelwagens aangeschaft en worden dagelijks defecte stapelwagens gerepareerd. “We hebben gekeken naar onze eigen interne processen en daar waar mogelijk extra stapelwagens vrijgemaakt.”
Om eventuele krapte te voorkomen heeft FloraHolland dagelijks actief contact met vervoerders om stapelwagens op die hub op te laten halen waar de beschikbaarheid het grootst is. 

Daarnaast roept de veiling alle gebruikers op om stapelwagens niet onnodig bezet te houden en snel uit te stoten. “Ook dat helpt mee om de beschikbaarheid in drukke tijden te vergroten.” In de piekperiode geldt een piektoeslag voor zowel de huur van CC-containers als -platen. Hiermee wil de veiling estimuleren dat CC-materiaal sneller wordt ingeleverd en zij het materiaal ook weer sneller kunnen uitgeven.

55.000 extra CC-containers beschikbaar
De veiling met dit jaar met Container Centralen afspraken gemaakt om extra CC -containers beschikbaar te hebben tijdens de piek. In de drukke periode kan de beschikbaarheid daardoor met zo'n 55.000 CC-containers vergroot worden. Hiermee verwacht FloraHolland een gelijke beschikbaarheid als vorig jaar te kunnen realiseren.

Om ook de beschikbaarheid van fust in de piek te kunnen garanderen, heeft FloraHolland ook nieuw fust aangeschaft en de voorraden aangevuld naar het benodigde niveau.

 


Reactie Floranews | 05-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS