dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Royal Anthos krijgt wederom Europese subsidie voor promotie bloembollen en bolbloemen in VS

Royal Anthos krijgt wederom Europese subsidie voor promotie bloembollen en bolbloemen in VS

Royal Anthos krijgt wederom Europese subsidie voor de promotie van bloembollen en bolbloemen in de Verenigde Staten. Barto Piersma, directeur Nationale Programma's bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Mark-Jan Terwindt, Algemeen Directeur van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten (Royal Anthos) tekenden hiertoe onlangs een contract. Op basis  hiervan is Royal Anthos op 1 februari 2024 gestart met het 3-jarig promotieprogramma ’Flower Bulbs from Europe make the United States bloom’.

Het promotieprogramma richt zich op de bevordering van de afzet van Europese bloembollen in de Verenigde Staten. De totale begroting voor dit programma is 1,9 miljoen euro. De EU financiert hier 80 procent van, de leden van Royal Anthos betalen de resterende 20 procent.

Mark-Jan Terwindt (l) en Barto Piersma (r)

De campagne heeft drie doelstellingen: Bewustwording creëren om meer Amerikaanse huishoudens te herinneren aan het aankoopmoment van een breed assortiment bloembollen en bolbloemen; Het kennisniveau verhogen over het gebruik van bloembollen in de tuin, bloembollen op pot en bolbloemen, zoals tulpen en lelies; Vergroten van de export van bloembollen naar de VS.

Om deze doelstellingen te bereiken bestaat het programma uit een mediacampagne gericht op het vergroten van het bewustzijn van de consument, een mediacampagne gericht op educatie en de organisatie van “Tulip Day” evenementen. Voor de uitvoering van de mediacampagnes werkt Royal Anthos samen met het Amerikaanse PR-bureau de Garden Media Group. 

 


Redactie Floranews | 05-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS