zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Fusie softwareleveranciers Komet Sales en Axerrio

Fusie softwareleveranciers Komet Sales en Axerrio

De twee softwareleveranciers in de sierteeltsector Komet Sales en Axerrio zijn gefuseerd. Hiermee combineren ze de expertise en ervaring van beide organisaties op het gebied van IT in de sierteeltindustrie. Ze zijn daardoor, naar eigen zeggen, in staat om sneller te groeien en hun softwareproducten sneller te ontwikkelen. Bovendien zullen ze hun e-commerce netwerken integreren zodat er een aanbodnetwerk ontstaat dat Nederland, Europa en Noord- en Zuid-Amerika verbindt.

Axerrio is uitgegroeid tot een van de grootste softwareleveranciers aan sierteeltbedrijven in Nederland en Europa. De oplossingen en het team brengen een diepgaande expertise voor het aansturen van e-commerce en inkoopbeheer in de Nederlandse veiling- en privékanalen. Bovendien is de oplossing van Axerrio sterk in het aansturen van productie en de integratie met retail systemen voor een naadloze verkoop en productie van boeketten en plantarrangementen. Na de fusie werken de bedrijven aan een naadloze integratie tussen Axerrio en de Komet-oplossingen.

Naast het eigen e-commerce platform omvat de Komet bedrijvenfamilie ook UNOSOF, softwareleverancier voor bloemenkwekers in Zuid-Amerika; Floral Computer Systems (FCS) SmartSystem, de meest gebruikte oplossing voor bloemengroothandel in de VS; en Komet Sales, het toonaangevende ERP-systeem voor bloemenimporteurs en grootschalige groothandel. Deze oplossingen, samen met Axerrio, vormen een reeks producten die bedoeld zijn om leveranciers naadloos te verbinden met hun klanten in de hele toeleveringsketen van bloemen en planten.

"Onze visie is om software te leveren waarmee sierteelt bedrijven naadloos hun activiteiten kunnen beheren, hun omzet kunnen laten groeien en hun marge kunnen verbeteren", zegt Chris Beals, CEO van Komet Sales. "Met de toevoeging van Axerrio aan onze familie van bedrijven, brengen we een geweldig team en diepgaande softwaremogelijkheden voor Nederlandse en Europese organisaties met expertise in retail, productie en geïntegreerde e-commerce aan boord. Bovendien zal het verreikende e-commerce netwerk tussen de bedrijven klanten in staat stellen gemakkelijker te verkopen aan nieuwe kopers en regio’s.”

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Komet om nog betere oplossingen te leveren aan onze huidige en toekomstige klanten", zegt Nardi Rens, CEO en medeoprichter van Axerrio. "Samen zullen we in staat zijn om nog uitgebreidere en innovatievere producten en diensten te bieden om onze klanten te helpen in hun dagelijkse operatie en groei ambities." Nardi blijft de CEO van het groeiend Axerrio team in Nederland en Europa.


Redactie Floranews | 01-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS