dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Voorjaarseditie Plantarium|Groen-Direkt in de startblokken

Voorjaarseditie Plantarium|Groen-Direkt in de startblokken

Dinsdag 6 februari gaat de tweede Voorjaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt van start. Met een volle beursvloer, die bijna uit haar voegen barst, staat de professionele tuinplanteninkoper een compleet aanbod van direct beschikbaar buitengroen te wachten. Daarnaast is er op de Green Future Hub aandacht voor veenarm / low-peat en zijn er 12 nominaties voor de Green Retail Award - Bezoekersfavoriet.

De Voorjaarseditie vindt plaats op 6 en 7 februari 2024 en is hét ontmoetingsmoment voor groene vakgenoten en leveranciers. “De beursvloer is compleet uitverkocht en gelukkig hebben we iedereen een plek op de beurs kunnen geven. Met meer dan 180 exposanten, nieuwigheden en de ruim 5000 monsterpartijen en het mediterraan aanbod van GROEN-Direkt hebben we de bezoeker weer heel veel te bieden”, aldus Marjolein Wieckardt.

Aandacht voor veenarm op Green Future Hub

Op de Green Future Hub kunnen kwekers, groothandel en retail informatie vinden over boomkwekerijproducten, het telen ervan in veenarm of veenvrij substraat en de impact daarvan op de handel. Acht exposanten die al ervaring met deze teelt hebben, zetten een mooie presentatie van producten neer. Daarnaast delen Anthos, LTO en Delphy hun kennis over de regelgeving, zowel nationaal als internationaal, en worden de mogelijkheden van het kweken in veenarme mengsels toegelicht. Van 12:30 tot 13:30 uur is er een inloop vragensessie en gaan de specialisten met elkaar en met het publiek in gesprek. Hortipoint test de kennis van exposanten en bezoekers.

Bezoekersfavoriet – Green Retail Award
Tijdens de voorjaarseditie is er uiteraard ook aandacht voor nieuwigheden. Voor de keuring Bezoekersfavoriet van de Green Retail Awards zijn twaalf nominaties. De deelnemende producten aan deze keuring worden op de beurs direct bij de entree gepresenteerd. Tijdens de beursdagen kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. De bekendmaking van de uiteindelijke Bezoekersfavoriet is op woensdag 7 februari om 15:00 uur.

De genomineerden zijn: Camellia 'Beauty Blush', Camellia 'Winter Perfume Pink' en Camellia 'Winter Perfume Pearl', Cordyline australis 'Lime Passion', Eucalyptus websteriana ‘Botanic Hearts’, Fagus sylvatica 'Icefire', Fargesia ‘Moontears’® Boobux, Hydrangea serrata Euphoria® 'Pink', Prostanthera 'Rosette'®, The Living Garden Flowermix, Thuja plicata Aldrich Mountain, Viburnum Magical Spring Glory en Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico.

 


Redactie Floranews | 31-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS