woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Nieuwe uitstraling voor exclusieve orchideeen

Nieuwe uitstraling voor exclusieve orchideeen

Na jarenlang gepassioneerd telen presenteert familiebedrijf Bos. een nieuwe uitstraling voor haar bijzondere assortiment exclusieve orchideeën. De speciale orchideeën Dendrobium Nobilé, Cymbidium, Barrocco en Paphiopedilum worden in twee merken op de markt worden gezet: Exclusiva Orchidea met de állerbeste premium kwaliteit, en de Orchid Collection met de standaard A1 kwaliteit.

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de consumenten niet weet dat de exclusieve orchideeënsoorten überhaupt orchideeën zijn. De naam Exclusiva Orchidea benadrukt dat het om ‘exclusieve’ orchideeën gaat. Hierbij wordt in het assortiment voor beide merken gelet op gewenste specificaties, zoals taksortering, plantlengte, aantal trossen/bloemen per tak en rijpheid.

Na meerdere testen is per product een stevige papieren potcover ontwikkeld, die zowel voldoende beschermt, als sierwaarde toevoegt. Volgens Bos. komen de orchideeën veel beter tot hun recht in deze nieuwe verpakking, vergeleken met een ‘verstikkende’ plastic hoes. Ook zou een hoes de sierwaarde beperken, omdat het blad dan voor de bloemen valt. Bos verwacht dat de presentatie in de potcover zorgt voor een hogere verkoopsnelheid op de winkelvloer.

De hoogte van de potcovers - elke soort verlangt een andere hoogte - zorgt voor een betere bescherming van de planten. Ook zijn de exclusieve orchideeën uit het assortiment van Bos. goed bestand tegen wat kou, zeker de Cymbidium. Een plastic hoes is volgens Bos. dan ook niet nodig.

De potcover voldoet aan het FSC-keurmerk en is recyclebaar en is daarmeeecologischer dan de plastic hoes. Verder zijn bijpassende dozen ontworpen, in diverse maten, afgestemd op de behoefte van de klant. Voor beide lijnen zijn ook bijpassende etiketten ontworpen, speciaal voor klanten die toch liever kiezen voor een product zonder potcover. Toch stimuleert Bos. graag haar klanten om te kiezen voor de potcover.


Redactie Floranews | 25-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS