zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Na 25 jaar nieuwe artistiek coördinator Varend Corso Westland

Na 25 jaar nieuwe artistiek coördinator Varend Corso Westland

Vanaf 2025 is de artistieke leiding van Varend Corso Westland in handen van Juanita van Dooremaal. Ze volgt Hans Hoogerwerf op, die 25 jaar betrokken is bij Varend Corso Westland, waarvan het grootste deel als artistiek coördinator. Hij geeft na de 25e editie van dit jaar het stokje over. Van Dooremaal is voor velen bekend als arrangeur van de kernboot Honselersdijk en eigenaar van bloemenwinkel Trend Flower aan de Geestweg in Naaldwijk.

"Een geweldige eer als je de verantwoordelijkheid voor zo’n schitterend Corso mag dragen,'' reageert Van Dooremaal. Hoogerwerf zegt over zijn opvolger: "Ik vind Juanita een geweldige corsomaakster. Dat ze dingen anders gaat insteken vind ik alleen maar helemaal geweldig."

Hoogerwerf raakte in 1998 vanuit zijn werk bij Zuidkoop betrokken bij het Varend Corso en is deze laatste editie nog aanzet waarbij Van Dooremaal dit jaar al meeloopt. Als artistiek coördinator staat hij al jaren aan de lat voor onder meer het vaststellen van het jaarthema, beoordelen van ontwerpen, afstemmen van de stoet van corsoboten en adviseren van de arrangeurs.

Kernboot Honselersdijk in 2019 - fotograaf Arnaud Roelofsz via Varend Corso Westland

Van Dooremaal iudeerde zelfs af met een corsoboot. Ze decoreerde al 5 jaar de kernboot van Honselersdijk. Ze maakte eerder het ontwerp en/of arrangement van een openingsboot met wijlen astronaut Wubbo Ockels als gast, een muziekboot, kleine vaartuigen en begeleidde meerdere keren het kindercorso. Vanuit haar werk bij Zuidkoop arrangeerde ze ook enkele boten. Ze won in 2022 nog de Johan Huisman Bindersprijs tijdens het corso. De prijs is vernoemd naar de in 2016 overleden perfectionistische creatieve meedenker die veel voor het corso betekent heeft. De corsoboot van Honselersdijk viel ook afgelopen editie in 2023 in de prijzen en kreeg de prijs voor niet-commerciële boten. Dit jaar maakt ze nog 1x een boot op voor de dorpskern die op 21, 22, 23 juni 2024 te zien is. 


Redactie Floranews | 25-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS