woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Nieuwste generatie duurzame bloemenhoezen op IPM Essen

Nieuwste generatie duurzame bloemenhoezen op IPM Essen

Eerder lanceerden Broekhof en Dillewijn Zwapak al Recy hoezen die gemaakt worden van gebruikte bloemen- en plantenhoezen en rekfolie dat op de Nederlandse bloemenveilingen wordt ingezameld. Tijdens vakbeurs IPM Essen presenteren de twee bedrijven, die samen de horti divisie van Koninklijke Paardekooper Group vormen, op stand 1D12.A een nieuwe baanbrekende hoezenlijn, Recy Clear.

Met de nieuwe lijn wordt op het gebied van circulair en innovatief ondernemen een grote vervolgstap gezet door gebruik te maken van post-consumer gerecycled plastic afval. De Recy Clear varianten zijn glashelder waardoor bloemen in al hun pracht te zien zijn. Het materiaal leent zich volgens de producent uitermate goed om te bedrukken en de hoezen kunnen gebruikt worden op Terra inhoesmachines.

In de eerste fase worden twee varianten gelanceerd, een gemaakt van OPP (35micron), die 70 procent post-consumer plastic afval bevat en een gemaakt van CPP (30 micron), die 97 procent post-consumer plastic afval bevat.

Het materiaal is GRS (Global Recycled Standards) gecertificeerd, waarmee het gebruik van echte post-consumer recycled content wordt gegarandeerd.

 


Redactie Floranews | 24-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS