donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Valentijnsdag, een verplichting, maar ook jammer als het overgeslagen wordt...

Valentijnsdag, een verplichting, maar ook jammer als het overgeslagen wordt...

Het voelt als een verplichting en we vinden het commercieel, maar vinden het ook jammer als het overgeslagen wordt. We hebben het natuurlijk over Valentijnsdag. Of het nou een etentje, bloemen of sieraden is, het gaat vooral om het gebaar. Tenminste, dat zeggen we. Want over cadeaus hebben we een duidelijke mening. De uitslovers gaan met Valentijnsdag voor een duur cadeau. Maar uit onderzoek van online bloemist bloomon blijkt dat de helft van de Nederlanders daar helemaal niet op zit te wachten. Ook vindt een derde van de vrouwen dat doosje chocolade met een roos blijkbaar vrij afgezaagd.

Weken voorafgaand worden we er al mee overspoeld. Het is dan ook onmogelijk dat deze grote dag aan je voorbijgaat. Of niet? Want ruim een kwart van de Nederlanders zegt het weleens te vergeten. Maar, met plezier of tegenzin, Valentijnsdag wordt door meer dan een derde van Nederland gevierd. Omdat we het leuk vinden om verrassingen te geven, om extra aandacht aan een relatie te besteden en liefde naar iemand uit te spreken. Het deel dat geen Valentijnsdag viert, doet dit volgens het onderzoek niet omdat zij vinden dat liefde het hele jaar door gevierd moet worden.

Het gaat ons vooral om het gebaar, zegt driekwart van Nederland. Maar is dat wel zo? Bloemen blijken onder vrouwen nog altijd een schot in de roos. Over die roos gesproken... dat vinden we volgens het onderzoek allemaal erg standaard. Als je nu overweegt om van een rode roos over te stappen naar een bos bloemen, let dan wel geod op. Een vijfde van de vrouwen ziet het namelijk als een afknapper als iemand komt aanzetten met een boeket van de supermarkt of benzinepomp. Dure cadeaus vallen ook niet bij iedereen in de smaak. Zo vindt de helft van de vrouwen het ongemakkelijk om een duur Valentijnscadeau te krijgen.

Met zoveel wensen zou je denken, moeten we misschien vaker aangeven wat we graag willen krijgen? We schijnen namelijk zelf geen heel grote vinger in de pap te hebben. Slechts een klein deel geeft duidelijke hints aan zijn of haar partner als het gaat om wensen voor een cadeau.

Een hele onderneming, zo’n dag waar we - letterlijk - een haat-liefdeverhouding mee hebben. Toch is de Nederlander volgens het onderzoek van bloomon niet van zijn stuk te krijgen. Zo ervaart slechts één op de tien stress rondom Valentijnsdag. We bereiden ons dan ook goed voor. Een derde is één tot vier weken voor de grote dag al bezig met het bedenken en voorbereiden van het cadeau. Hieraan wordt door twee derde van de Nederlanders gemiddeld 15 euro of meer aan besteed. Een vijfde trekt er tussen de 30 en 50 euro voor uit.


Redactie Floranews | 23-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS