dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Swingende start tulpenseizoen 2024

Swingende start tulpenseizoen 2024

Zaterdag 20 januari was het Nationale Tulpendag 2024, de start van een nieuwe snijtulpenseizoen. Deze start is in Nederland traditioneel gevierd met een reusachtige pluktuin op het Museumplein in Amsterdam. Naar schatting hebben ruim 21.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het evenement bezocht. Lees verder...

Aan de hand van het thema ‘Let’s Dance!’ hebben de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) gezorgd voor diverse verrassingen. “Een van de hoogtepunten was de opening door DJ Hardwell. Daarnaast was het publiek, waaronder opvallend veel jongeren, geweldig. We hebben zoveel vrolijke gezichten gezien en enthousiaste reacties gehoord. Dat is nu exact waar wij elk jaar op hopen. We willen mensen blij maken met een bos kleurrijke tulpen”, aldus TPN-voorzitter Arjan Smit.

Voorafgaand aan de opening van de pluktuin ontving Hardwell een eigen, ‘dansende’ tulp als verwijzing naar zijn energieke muziek en shows. De rode tulp met een gele, gefranjerde rand is door de DJ en muziekproducer persoonlijk geselecteerd. De ‘dansbewegingen’ die tulpen maken, bestaan uit een stukje doorgroei en de willekeurige draai van de bloem in de vaas. Rond 16.30 plukten bezoekers de laatste tulpen en was de feestelijke dag op het Museumplein voorbij.

Nederland is de grootste producent van snijtulpen ter wereld. In totaal zijn er zo’n 375 kwekers die gezamenlijk dit seizoen meer dan 1,7 miljard tulpen leveren. Belangrijkste exportlanden zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen.

foto´s: VidiPhoto


Redactie Floranews | 22-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS