woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Bloembollencongres bij Keukenhof

Bloembollencongres bij Keukenhof

Op donderdag 14 maart is Keukenhof het decor van het Nationaal Bloembollen Congres. Het congres heeft als thema: De toekomst is al lang begonnen. Waar duurzaamheid eerder een ambitie was, is dat inmiddels het uitgangspunt geworden. Om toekomstbestendig te zijn moeten de meeste bedrijven onder andere bodem- en waterkwaliteit verbeteren. Veel gesprekstof op het congres zal dus gaan over innoveren en samenwerken.

Met deze invalshoeken wordt gehoor gegeven aan de voorkeur van de ca. 250 bezoekers van vorig jaar. Zij vulden de termen ‘innovatie’ en ‘samenwerking’ spontaan in, toen werd gevraagd naar hun themasuggestie voor het congres van 2024. Het congres staat onder leiding van dagvoorzitter Esther de Snoo, landbouwjournalist en hoofdredacteur van Nieuwe Oogst. 

Tijdens het congres wordt onder meer aandacht besteed aan het samenwerkingsinitiatief Regiocertificering. Dat is een manier waarop per teeltregio wordt afgesproken hoe bedrijven meegaan in het Provinciaal Plan voor het Landelijk Gebied (PPLG). In dit plan wordt per provincie vastgelegd hoe de milieudoelen van het kabinet worden gerealiseerd. Bedrijven met een regiocertificaat kunnen verder, bedrijven zonder hebben een onzekere toekomst. De verwachting is dat handelsbedrijven geen bloembollen accepteren als ze afkomstig zijn van een bedrijf zonder regiocertificaat. 


Redactie Floranews | 22-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS