zondag 21 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

KP Holland en HiBreeding bundelen krachten bij FlowerTrials 2024

KP Holland en HiBreeding bundelen krachten bij FlowerTrials 2024

Hortensiaveredelaar HiBreeding en Kalnchoeveredelaar KP Holland bundelen voor één week de krachten, tijdens de FlowerTrials in 2024. Met de FlowerTrials exposeert HiBreeding bij KP Holland op locatie om samen aantrekkelijker te zijn voor een bezoek tijdens de FlowerTrials. 

“In 2022 hebben we een mooie evenementenlocatie laten bouwen aan de Kasteelweg 16 in Naaldwijk, naast ons Innovation Lab in De Lier. Dat is een fantastische plek om onze nieuwste innovaties te presenteren aan klanten", vertelt Pim van der Knaap, directeur bij KP Holland. "Deze locatie was afgelopen zomer voor het eerst het decor voor de FlowerTrials. Aangezien we zelf niet de gehele ruimte nodig hebben voor de presentatie van onze Rosalina Kalanchoë, Cupido Spathiphyllum en Siam Curcuma, waren we op zoek naar een FlowerTrials partner”. Mike van Schie, Productmanager bij HiBreeding, was op zoek naar een externe locatie voor de presentatie van de Hi hortensia’s met FlowerTrials: “In gesprekken tijdens diverse contactmomenten kwamen onze wensen bij elkaar. Zo kwam de optie ter sprake om elkaar hier te versterken in week 24.”

 

Raakvlakken
“HiBreeding is een samenwerking tussen Sjaak van Schie B.V. en The Mastergrowers. Met deze samenwerking is HiBreeding zichtbaar in de gehele keten; van stek tot eindproduct”, vertelt Mike van Schie. Bij KP Holland is dat ook het geval; het veredelen, vermeerderen en produceren van onderscheidende plantenrassen gebeurt allemaal onder één dak. Beide bedrijven zijn lid van FlowerTrials vanwege hun veredeling, maar met FlowerTrials richten zij zich op een breder publiek. “We ontvangen ook graag exporteurs en eindklanten. Met eindklanten bedoelen we de inkopers van de winkelketens die uiteindelijk onze producten gaan verkopen”.

Dat is niet het enige waarom het de moeite waard is de locatie aan de Kasteelweg te bezoeken. Beide veredelaars houden zich bezig met innovaties. “Daarmee zorgen we voor voldoende inspiratie en beleving, wat KP Holland en HiBreeding extra interessant maakt om te bezoeken. Een bezoeker bespaart daarnaast tijd, omdat hij niet naar twee aparte locaties hoeft te rijden. Natuurlijk zorgen we ook voor een goede cateraar die alles tot in de puntjes verzorgt om het gehele plaatje compleet te maken”, vult Van Schie aan. Pim van der Knaap: “Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen op de teeltlocatie(s), waar al het werk plaatsvindt. Hier kun je zien waar een nieuwe kruising aan moet voldoen om als productieras opgenomen te worden”.

Voorbereidingen
Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor FlowerTrials zijn in volle gang. Eerst staat de IPM nog op de agenda, van 23 tot en met 26 januari 2024. Zowel KP Holland als HiBreeding heeft een stand met de IPM Essen. Wil je meer weten over de samenwerking tijdens FlowerTrials of alvast een voorproefje krijgen van wat er in week 24 gepresenteerd wordt? Neem een kijkje in de stand van HiBreeding (hal 1, stand 1A22) of KP Holland (hal 2, stand 2D13).


Redactie Floranews | 18-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS