donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nederlandse bedrijven maken zich sterk voor internationale handel

Nederlandse bedrijven maken zich sterk voor internationale handel

IDH heeft begin deze week namens een aantal Nederlandse bedrijven en organisaties een brief aangeboden aan de informateur en leden van de Tweede Kamer. Hierin benadrukken zij dat internationale handel van vitaal belang is voor Nederland. Bij de brief werden ook een aantal pakketten aangeboden met daarin producten die dienen om de gesprekken over een nieuwe coalitie te stimuleren en als (grond)stof tot nadenken over het nationale belang van internationale handelsketens. De brief is mede ondertekend is door bedrijven uit de sierteeltsector.

"Nederlandse bedrijven zijn goed voor ruim 3 procent van de wereldhandel. Volgens het CBS is ruim 30 procent bruto binnenlands product (bbp) van Nederland en de werkgelegenheid in ons land afhankelijk van zakendoen over de grens. Dit is de kurk waar de Nederlandse economie op drijft. Daar verdienen wij goed aan en zorgt voor veel banen. De internationale handel in grondstofstromen en producten is geen filantropie, maar essentieel voor het verdienvermogen, de welvaart, de werkgelegenheid en elke consument. Het is, kortom, een vitaal nationaal belang", is in de brief te lezen.

De brief is gestuurd door IDH en is mede ondertekend is door onder andere een aantal vooraanstaande bedrijven in de sierteeltsector. Het is een herinnering om de belangen van de Nederlandse internationale handel te bevorderen. Voor de continuïteit en het verdienvermogen van de agrarische sector is het cruciaal dat producten en grondstoffen duurzaam worden geproduceerd. Hiermee garandeert het aanbod van fruit, groenten, chocolade, koffie, specerijen, thee, bloemen en andere producten/agrarische grondstoffen ook de toekomst van bedrijven en werkgelegenheid.

De ondernemers zien het als hun taak de continuïteit van onze bedrijven in internatioanel handelsketens te waarborgen. Tegelijkertijd kan de internationale handel niet bestaan, laat staan groeien, als bedrijven niet de handen ineen slaan met hun overheid. IDH speelt voor onze bedrijven daarbij een cruciale rol om toegang te krijgen en te houden tot producten en grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu en aan de kwaliteitsstandaarden hier voldoen.

Lees hier de volledige brief van de ondertekenaars


Leandra de Boef | 18-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS