woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Fleuroselect maakt Gold Medal winnaars bekend

Fleuroselect maakt Gold Medal winnaars bekend

Fleuroselect heeft de nieuwe Gold Medal winnaars bekend gemaakt. Deze winnaars werden bekendgemaakt tijdens een livestream op 16 januari. Ze behaalden tijdens de Annual Trial vorig jaar een uitstekende score op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie. De Gold Medal staat voor een doorbraak in de veredeling. Dit jaar gaat deze naar Coreopsis tinctoria Corusco Cream-Red van Van Hemert & Co en Lobelia erinus F1 Masterpiece Blue with Eye van veredelaar Benary. 

Coreopsis Corusco Cream-Red, veredeld door Van Hemert & Co, is een echte must-have voor in de tuin. Het innovatieve laagblijvend ras heeft tal van crèmekleurige bloemen met bordeaux accent en is een zeer welkome aanvulling op het bestaande Coreopsis tinctoria assortiment. Corusco Cream-Red heeft weinig onderhoud nodig, trekt bijen en vlinders aan en is goed bestand tegen droogte. Van deze nieuwe winnaar met opvallende kleurencombinatie en compacte plantvorm kun je vanaf het vroege voorjaar de hele zomer genieten.

De Fleuroselect jury prijst Corusco Cream-Red unieke, opvallende kleurencombinatie en haar vroege bloei. Deze gloednieuwe Coreopsis is niet alleen geschikt om rechtstreeks in bloembedden en velden te zaaien, maar is ook makkelijk voor productie van jonge planten en het telen in potten en containers. Corusco Cream-Red, een aantrekkelijke en duurzame aanvulling voor elke lentetuin!

Corusco Cream-Red is geschikt voor zowel de professionele productie als thuistuinders. Telers zullen deze Coreopsis uit zaad weten te waarderen vanwege de rendabele en duurzame teelt. Dit nieuwe ras kan worden geteeld bij lage temperaturen in de potmaten 10 en 12 cm. De retail zal versteld staan van de prachtige kleurencombinatie die zeker in het oog zal springen. Corusco Cream-Red is niet alleen geschikt voor de patio, maar ziet er ook prachtig uit in borders, perken en bloemvelden. Hobbytuinders zullen blij verrast zijn door dit opvallende Coreopsis tinctoria-ras dat vroeg in de lente kleur brengt in de tuin, bestuivers aantrekt en weinig water nodig heeft.

   

Masterpiece Blue with Eye van Benary is de eerste Lobelia erinus F1 uit zaad op de markt met een vergelijkbare prestatie als de vegetatieve F1 soorten. Masterpiece Blue with Eye bloeit vroeg met grote, opvallende blauwe bloemen met wit oog en heeft een goed gevormde, vlakbolvormige groeiwijze. De nieuwe Lobelia onderscheidt zich door haar uitstekende warmtetolerantie in de zomer en indrukwekkende prestaties in de volle grond.

Deze winnaar is niet alleen een topper in perken en borders maar blinkt ook uit in potten en containers. Een gouden medaille staat voor een doorbraak in de veredeling en Masterpiece Blue with Eye voldoet daar absoluut aan. De Fleuroselect jury prijst de stralende, opvallende innovatieve kleur en is onder de indruk van de vroege bloei en sterke tuinprestaties. De flexibiliteit van zaad als uitgangsmateriaal gecombineerd met de uitstekende prestatie van vegetatieve soorten en intens blauwe, grote bloemen is een knappe veredelingsprestatie!

Telers waarderen de flexibiliteit tijdens het bestelproces in vergelijking met stekken, de snelle levering en de aantrekkelijke prijs van deze Lobelia erinus uit zaad. De beschikbaarheid van gepilleerd zaad maakt zaaien eenvoudig. Met een korte teeltduur van slechts 12-14 weken en de indrukwekkende vroege bloei biedt Masterpiece Blue with Eye een maximale productiecapaciteit in de kas. De compacte planten zijn gemakkelijk te vervoeren en besparen ruimte op de kar. Retail is enthousiast over de grotere bloemen en de beschikbaarheid in verschillende pot- en containermaten. Consumenten zullen deze eenjarige Lobelia geweldig vinden vanwege haar zeer goede warmtetolerantie, indrukwekkende zomerprestaties ongeacht de weersomstandigheden en talloze mogelijkheden in perken, potten en gemengde containers. 


Redactie Floranews | 17-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS