zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Euro Plant Tray brengt ook normpack 200 trays op de markt

Euro Plant Tray brengt ook normpack 200 trays op de markt

Net op tijd voor IPM hebben de leden van Euro Plant Tray eG voor twee modellen in het Normpack 200 formaat gekozen. In Essen zullen deze naast de bestaande modellen van de 400-serie aan het grote publiek worden gepresenteerd op de EPT-stand in het Innovation Centre in hal 4.

"De afgelopen maanden hebben we samen met de leden intensief gewerkt aan de ontwikkeling. We hadden in totaal 3 concepten tot onze beschikking. Al snel werd duidelijk dat universeel inzetbaar trays de voorkeur hadden. Polytec heeft deze ingebracht. In verschillende bijeenkomsten op locatie zijn de eerste ontwerpen samen getest, verfijnd en verder ontwikkeld“, vertelt Norbert Engler, lid van de Raad van Toezicht van EPT eG en lid van de werkgroep.

"Er komen in eerste instantie 2 trays in de 200-familie, die beide als multitraygebruikt kunnen worden", legt Flora Späth, lid bestuur van EPT eG, uit. Eén tray voor 8-12 potten van 9-10,5/volume 11 cm, de andere voor 6-8 potten van 10,5-13 cm. Op deze manier dekken we de meest gebruikte potmaten af met slechts 2 trays, wat leidt tot meer efficiëntie voor gebruikers en een toename van de traycirculatie."

Bestellingen voor alle EPT trays kunnen nu worden geplaatst. De start van de productie staat gepland voor de tweede helft van 2024. Euro Plant Tray eG werd opgericht in 2022 en telt inmiddels 30 leden uit Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Noorwegen. Het gemeenschappelijke doel is minder plastic afval te produceren in de tuinbouw door de nieuwe industriestandaard voor herbruikbare verpakkingen te introduceren.


Redactie Floranews | 15-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS