donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Financieel Directeur Globe Plant benoemd tot Poorter van het Jaar

Financieel Directeur Globe Plant benoemd tot Poorter van het Jaar

Paul Grootscholten, financieel en technisch directeur van Globe Plant, is door de 1 April Vereniging in Brielle benoemd tot Poorter van het Jaar. Grootscholten is gehuldigd voor zijn inzet, enthousiasme en bijdrage voor de vereniging én Brielle in het algemeen.

Traditiegetrouw wordt de Poorter van het Jaar bekend gemaakt op 10 januari, de verjaardag van de 1 April Vereniging. Aan burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Voorne aan Zee de eer, om in zijn laatste jaar als burgemeester, de benoeming bekend te maken. Om in aanmerking te komen voor de eretitel moet deze persoon zich met name voor de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt en zich ook daadwerkelijk en aantoonbaar onderscheiden hebben voor Brielle. 

Video: Peter Heine

In de sector kennen we Grootscholten vooral van zijn belangrijke passie plantenkwekerij Globe Plant bv, dat hij samen met Johan Grootscholten, Vera de Jong-Grootscholten en Thijs van de Westelaken runt. Maar daarnaast is Grootscholten al jaren actief lid van de 1 April vereniging. Hij heeft ook een rol als waard in het spel “om de sleutel van de stad”, waarin elk jaar op 1 april de bevrijding van Brielle, als eerste stad in de tachtigjarige oorlog, wordt nagespeeld. Ook is hij lid van de bemanning van het Geuzenschip de Prince Admirael en heeft hij geholpen bij de opzet van de Oudheidkamer in het Kruithuis.

Grootscholten draagt Brielle een warm hart toe. Zo is hij bijvoorbeeld al jaren spelend lid van de Brielse toneelvereniging Sint Leonardus. Hiervoor verzorgt hij ook de theater techniek zoals het maken van een lichtplan. Je kunt hem zelfs als speler of bouwer vinden bij activiteiten als Brielle achter de voordeur, kindervoorstelling over Johan Been, Bruisend Brielle en ga zo maar door.

 


Redactie Floranews | 12-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS