maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Selecta one met primeur op IPM

Selecta one met primeur op IPM

Selecta one uit Stuttgart presenteert een primeur op de IPM 2024. De veredelaar presenteert een uniek nieuw kwaliteitsconcept aan de bezoekers. Onder de merknaam Lucky Lips wordt een nieuwe complete serie pot Dianthus geïntroduceerd met 5 aantrekkelijke rassen, die dezelfde producteigenschappen hebben als de succesvolle Pink Kisses.

Ze worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan licht geurende, heldere bloemen met een hoge kleurbriljantie. Het interessante kleurenspectrum omvat een- en tweekleurige variëteiten en combinaties van wit tot roze en helder tot intens rood. De variëteiten hebben een compacte, uniforme, goed vertakte structuur, uitstekende transporteigenschappen en een lange houdbaarheid.

Op het gebied van marketing worden nieuwe wegen ingeslagen. Als onafhankelijk merk staat Lucky Lips voor geluk, stedelijk leven en gezelligheid. In een moderne marketinguitstraling toveren ze een glimlach op de lippen en creëren ze kleine geluksmomentjes. De aandachttrekkende campagne is te beleven in alle relevante social media en printkanalen met affiniteit voor de doelgroep. De campagne wordt opgezet in lijn met de communicatieactiviteiten van de deelnemende retailers.

Om het hoogste kwaliteitsniveau op de markt te behouden, wordt de productie van de exclusief aangeboden 10,5 cm conceptpotten uitgevoerd door de Nederlandse producent IJzelenberg, die een lange en positieve ervaring heeft met de productie van hoogwaardige Selecta pot Dianthus.

"In de branche wordt herhaaldelijk beweerd dat marktpartijen niet in staat zijn om voldoende marges te behalen met sierplanten. Met Lucky Lips bieden we nu een marketingconcept dat dit wel mogelijk maakt", legt Klaus Gaumann, Director Marketing & PM bij Selecta, uit. Het idee en het concept hebben in de aanloop naar de lancering al veel respons en belangstelling gekregen in Europese enquêtes onder 1.000 consumenten en in de eerste gesprekken met de handel. We hebben al aanzienlijke orders ontvangen van retailers in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Duitsland. We zijn benieuwd wie er de komende jaren nog meer bij betrokken zullen zijn." Na een succesvolle markttest in 2024 zal er een beslissing worden genomen over uitbreiding naar andere potmaten, meer producenten en retailers en meer landen.

Lucky Lips wordt gepresenteerd op een speciale merkstand (2D25) naast de bekende Selecta locatie in Hal 2. 


Redactie Floranews | 11-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS