zondag 21 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Niels Mathlener nieuwe global business manager bij Klasmann-Deilmann

Niels Mathlener nieuwe global business manager bij Klasmann-Deilmann

Op 1 december 2023 is Niels Mathlener aan de slag gegaan als global business manager bij Klasmann-Deilmann. In deze functie zal de 45-jarige Mathlener de producten Growcoon en Nygaia verder wereldwijd in de markt gaan zetten. Dit zal hij samen gaan doen met de internationale Sales & Marketing teams van Klasmann-Deilmann en innovatiepartner Maan Biobased.

Mathlener brengt veel internationale ervaring mee en werkte onder meer bij gerenommeerde bedrijven als Grodan en Burpee. Hij koos bewust voor een carrière in de tuinbouw. “Deze sector speelt een belangrijke rol in de wereldwijde voedselvoorziening en het is enorm interessant om daaraan een bijdrage te leveren. Het is bovendien een zeer innovatieve en professionele sector, waar actuele ontwikkelingen als duurzaamheid en AI volop aandacht krijgen. En waar het gaat om duurzaamheid, zijn Growcoon en Nygaia producten die voor een echte doorbraak kunnen zorgen.”

De nieuwe global business manager ziet het als een boeiende uitdaging om de marketingstrategie voor Growcoon en Nygaia het komende jaar uit te rollen. Hij heeft hoge verwachtingen van deze recente innovaties van Klasmann-Deilmann en verheugt zich erop daarmee de markt te veroveren. “We willen een zo’n breed mogelijk publiek kennis laten maken met deze unieke producten. Mijn missie is geslaagd als de sector niet meer om onze duurzame producten heen kan en als we gezamenlijk serieuze stappen zetten naar een duurzamere toekomst.”

Klasmann-Deilmann levert substraten voor de teelt van fruit, groente, kruiden, sierplanten, bomen en heesters. Growcoon en Nygaia zijn twee belangrijke innovaties in de gesloten teelt. Growcoon, een biologisch afbreekbare pot die gevuld kan worden met elk gewenste substraatmengsel, is inmiddels al meerdere jaren op de markt. Nygaia is een volledig biologisch afbreekbaar en biobased substraat en komt in 2024 voor de verkoop beschikbaar.
 


Redactie Floranews | 11-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS