donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Plant Collect introduceert Professor Plantstein van Plantbeeb

Plant Collect introduceert Professor Plantstein van Plantbeeb

Jochem Nieuwesteeg van Plant Collect verbaast zich er al jaren over dat consumenten met weinig plantkennis bij tuincentra min of meer verdwalen. En dat daar niet voldoende op ingespeeld wordt. Ruim een jaar geleden besloot hij hier iets aan te gaan doen. Hij maakte eerst vooral zijn gezin en familie gek met zijn ideeën, maar uiteindelijk kwam Nieuwesteeg half december met zijn oplossing naar buiten: Professor Plantstein van Plantbeeb.

Consumenten kunnen Professor Plantstein zowel in de winkel als online om raad vragen over alles op plantengebied. “Voor consumenten is een tuincentrum een doolhof van planten waar ze weinig verstand van hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen met plantkennis, maar het grootse deel van de tuincentrumbezoekers verdwaalt tussen de vele mogelijkheden. Daar wilde ik iets op verzinnen”, legt Nieuwesteeg uit.

Zijn antwoord is, de op Einstein gebaseerde, Professor Plantstein van Plantbeeb, een nieuw POS-concept dat consumenten zowel in de winkel als online kan helpen. Met het vrolijke concept wil Nieuwesteeg vooral rust en eenheid op de winkelvloer creeeren en consumenten in een oogopslag informeren over de kenmerken en eigenschappen van planten. Met de gekoppelde plantenbibliotheek (Plantbeeb) kan de consument zicht thuis verder verdiepen in het product.

Het POS-concept kent op dit moment 19 specialisten met allemaal hun eigen Professor Plantstein­look. Zoals is er bijvoorbeeld een Professor Plantstein ’Ik ben eetbaar, ‘ Ik ben goed voor de biodiversiteit’, ‘ Ik ben groenblijvend’ en ’Ik ben makkelijk in onderhoud’.

Volgens Nieuwesteeg is Professor Plantstein echt van toegevoegde waarde voor het tuincentrum. “We geven op de winkelvloer antwoord op de meest gestelde vragen. Omdat driekwart van de consumenten visueel is ingesteld, doen we dit visueel. Door deze vragen te beantwoorden, hoeven tuincentrummedewerkers zelf minder vragen te beantwoorden”, legt Nieuwesteeg uit. “Daarbij komt dat de huidige consument liever geen vragen stelt. Als ze dit al doen, doen ze dat meestal aan Google en niet aan een winkelmedewerker. En op Google vinden ze dan vaak weer veel te veel informatie en nog niet dat wat ze precies zoeken.”

Nieuwesteeg wil er met Plantstein voor zorgen dat de consument de telefoon zo lang mogelijk in de zak kan houden en dat de informatie op de winkelvloer zorgt voor een eigentijdse aanvulling op de winkelbeleving.

Hij verwacht dat Plantstein voor meer omzet bij zijn klanten zal gaan zorgen omdat het tegemoet komt aan de behoefte van de consument. Daarnaast moet het concept natuurlijk ook voor een sterkere positie van Plant Collect bij haar bestaande klanten gaan zorgen.

ik heb weinig ruimte nodig

De klanten van Nieuwesteeg reageren enthousiast op het nieuwe concept. Een van de klanten die dit voorjaar van start gaat met Professor Plantstein is GroenRijk Middelburg. Directeur Gilbert Geldof is enthousiast en verwacht met het concept meer uniformiteit op de winkelvloer.

 

 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 08-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS