donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Dansende bloem voor Nederlandse top-DJ Hardwell

Dansende bloem voor Nederlandse top-DJ Hardwell

DJ Hardwell doopt zaterdag 20 januari 2024, Nationale Tulpendag, zijn eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op het Museumplein in Amsterdam. De nieuwe tulp is persoonlijk geselecteerd door Hardwell en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (TPN). Arjan Smit, namens de kwekers:

“Dit jaar is ‘Let’s Dance!’ het thema van Tulpendag. Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste DJ’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie. Tulpen hebben zelfs de eigenschap om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. Ze groeien namelijk een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil.” De nieuwe ‘Hardwell’-tulp, met een bijzondere bloemvorm en kleurstelling, wordt op Tulpendag voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Nederlandse tulpenkwekers leggen een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op het Museumplein in Amsterdam. Iedereen, ongeacht achtergrond of nationaliteit, is van harte uitgenodigd om gratis tulpen te komen plukken. Na de doop zal Hardwell om 13.00 uur de tuin officieel openen en mag het publiek naar binnen om maximaal 20 tulpen gratis te plukken. Naar verwachting is de pluktuin om 17.00 uur geheel leeg. Het snijtulpenseizoen duurt tot en met mei.

Fotocredit: TPN/Gerard Henninger


Redactie Floranews | 08-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS