donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Meer compost voor de professionele tuinbouw

Meer compost voor de professionele tuinbouw

Per 1 januari 2024 is Olde Bolhaar Eco-Service de nieuwe eigenaar van Recycling Centrum Zuid-Oost Drenthe in Emmen. Hiermee verstevigt de producent van hoogwaardige compost- en houtproducten voor de substraatindustrie, haar positie op de markt voor hernieuwbare grondstoffen. Olde Bolhaar Eco-Service werkt sinds 2021 in een Joint-Venture samen met Klasmann-Deilmann, één van de grootste gebruikers van houtvezel en groencompost voor de professionele tuinbouw.

“Onze locaties in Zelhem en Duiven zijn succesvolle verwerkingsbedrijven van groene reststromen”, zegt Christiaan Olde Bolhaar. “Met het Recycling Centrum in Emmen werken we al lang samen. Wij leveren groene reststromen en nemen compost en biomassa af. Door deze overname ontstaan belangrijke synergiën die de locatie in Emmen versterken.”
Recycling Centrum in Emmen is een van de grotere regionale verwerkingsbedrijven voor groene reststromen. Op een terrein van drie hectare wordt jaarlijks ca. 30.000 ton groene reststromen tot 25.000 m³ hoogwaardige compost verwerkt, die bij de productie van substraten wordt ingezet. Ook wordt er ca. 7.500 ton biomassa verwerkt waaruit elektriciteit en warmte worden geproduceerd.

De locatie in Emmen biedt in de toekomst ook voldoende ruimte om andere hernieuwbare grondstoffen te bewerken, zoals boomschors en andere noviteiten die op moment nog in de testfase zitten. Recent is de locatie naar de Regeling Handels Potgronden (RHP) criteria gecertificeerd, waardoor de vraag naar de in Emmen geproduceerde producten gestegen is. Vanwege de gunstige locatie dicht bij de grens levert Recycling Centrum Zuid-Oost Drenthe aan verschillende klanten in Nederland en Duitsland.

V.l.n.r. Michiel Zuidema, Christiaan Olde Bolhaar, Ted Vollebregt en Arjan Vleems.

 


Redactie Floranews | 04-01-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS