zondag 21 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan Paul de Bruin

De 5 vragen aan Paul de Bruin

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Paul de Bruin, veredelaar bij United Selections. Mijn passie is het veredelen van snijrozen, al meer dan 25 jaar. Wat mijn werk uniek maakt, is dat ik 12 jaar geleden onze gehele veredeling naar Kenia heb verhuisd, waarmee ik de enige rozenveredelaar ter wereld ben die 100 procent in Afrika, specifiek Kenia, veredelt. Van kruising, naar zaailing tot marktintroductie. Daar ben ik altijd nog erg blij mee en zeker ook trots op.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Wat deze functie bijzonder maakt, is de uitdaging en voldoening van het op afstand werken met een gepassioneerd team in Kenia. Het afgelopen decennium heeft aangetoond dat dit uitzonderlijk goed kan. Het resultaat is te zien in prachtige veredelde rassen zoals Madam Red, Lighthouse, Jumilia, Nova Vita, en andere. En in het bijzonder onze nieuwe trosrozen lijnen waarvan de wieg nooit ergens anders heeft gestaan dan in Kenia. Met vernieuwende rassen als Golden Blossoms, Wedding Blossoms, en Velvet Blossoms. Ik koester de samenwerking en ben trots op het succes van ons team in Kenia.

Wat de functie verder zo bijzonder maakt, is de combinatie van passie, gedrevenheid en zeker ook plezier. Een leuk voorbeeld, afgelopen maand was ik jarig en in Kenia is de traditie om een emmer water over je hen te krijgen, die heb ik dus over me heen gekregen, tot hilariteit bij het team. Helaas voor jullie heb ik hier geen foto van haha.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Het nieuws dat me recentelijk heeft beziggehouden, is de ontdekking van een nieuwe rozenvariëteit met opvallende kleuren en langere houdbaarheid. Maar ook dingen als de introductie van structurele zeevracht testen uit Kenia in onze programma's. Onverwacht goede resultaten van bloemen op de vaas na een lange reis van meer dan een maand over zee. Het is opwindend om te zien hoe onze inspanningen hun vruchten afwerpen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou graag blijven innoveren in onze veredelingsprocessen, mogelijk nieuwe samenwerkingen aangaan en duurzaamheid nog meer integreren. Hoog op mijn verlanglijst staat het streven naar steeds betere rozen, qua teelt, transport en natuurlijk voor op de keukentafel. Maar ook rozen die betaalbaar en bereikbaar zijn voor steeds meer mensen over de hele wereld; adding joy and beauty to people's lives.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend ga ik tijd doorbrengen in onze rozenkwekerij, observeren en genieten van de resultaten van onze toewijding. Wellicht wat nieuwe ideeën opdoen voor toekomstige veredelingsprojecten. En daarna tijd thuis doorbrengen met mijn gezin tijdens de kerstdagen.

 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 15-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS