maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Inspirerende sprekers en goede gesprekken op Dag van de Cooperatie

Inspirerende sprekers en goede gesprekken op Dag van de Cooperatie

Donderdag 7 december vond in Aalsmeer Dag van de Coöperatie van de Royal FloraHolland plaats. Dit jaar met het thema De toekomst van de sierteelt bouwen we samen. Na afloop spreekt Royal FloraHolland over een geslaagde dag, met veel bezoekers, interessante sprekers en goede gesprekken.

Tijdens de ledenbijeenkomst voorafgaand aan de Dag van de Cooperatie plaats werden zeven nieuwe ledenraadsleden benoemd en namen vier leden afscheid van de ledenraad. Ook werd stilgestaan bij het vertrek van RvC-voorzitter Jack Goossens. Als blijk van waardering kreeg hij uit handen van CEO Steven van Schilfgaarde de Royal FloraHolland Diamant.

Trots uitstralen

Het plenaire programma van de dag werd ook geopend Van Schilfgaarde opende de Dag van de Cooperatie: “De grote opkomst vandaag laat zien dat de betrokkenheid in de sector enorm is. Ik zie dat onze leden gefocust zijn op de toekomst en dat er flink geïnvesteerd wordt in de sector. Duurzaamheid staat daarbij hoog op de agenda. Wij zijn in Nederland uniek in het produceren en verhandelen van bloemen en planten. Dat moeten we wel duurzaam doen, en ook laten zien. Als sierteelt zullen we ons verhaal beter voor het voetlicht brengen en trots uitstralen. We hebben immers prachtige producten.”

Belang van de sector

Vervolgens wees landbouwminister Piet Adema op het belang van de sierteeltsector voor Nederland. “Bloemen en planten zorgen voor een beter welzijn van mensen. Bovendien draagt de sector met 10 miljard euro aan exportwaarde substantieel bij aan het verdienvermogen van Nederland. Het is ook een sector die hard aan het innoveren is, op het gebied van duurzaamheid, mechanisatie en logistiek. De Nederlandse sierteeltsector is van wereldklasse. Daar ben ik enorm trots op, en die trots mogen we best meer uitdragen.” Hij wijst er ook op dat de sierteeltsector binnen de Nederland als enige sector de ambitie om CO2-neutraal te produceren al op 2040 legt in plaats van 2050. “Daarmee steekt de sector boven alle andere sectoren in Nederland uit.”

foto: Royal FloraHolland

De toekomst van de sierteeltsector

Aansluitend vond onder leiding van dagvoorzitter Rob Veenman een tafelgesprek plaats met de minister, Karolien Tesselaar van Tesselaar Alstroemeria, Adri Bom-Lemstra, voorzitter Glastuinbouw Nederland, en Jan van Dam, CEO Dutch Flower Group. Zij spraken met elkaar over de toekomst van de sierteeltsector. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Hoe kan de politiek innovaties stimuleren en bijdragen aan een gezonde toekomst van de sierteeltsector?

Inspiratiesessie

Na het tafelgesprek volgenden verschillende inspiratiesessies met onder andere Ben van der Burg, voormalig professioneel schaatser en directeur van Triple IT. Van der Burg nam de bezoekers mee in een inspirerend verhaal over het uitrollen van digitale innovaties. FSI-directeur Jeroen Oudheusden vertelde over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen de sector en generatie expert Kim Jansen nam de aanwezigen mee in de mogelijkheden om generatiemanagement toe te passen in de organisatie. Hoe ziet het leiderschap van de toekomst eruit? En hoe manage en motiveer je ‘the next generation’?


Redactie Floranews | 08-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS