dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

2150 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

2150 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan. Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie van Royal Anthos. Het doel is om via wereldwijde PR en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bol-op-pot internationaal te stimuleren. 

Maar liefst 2150 klassen ontvangen dit najaar een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

foto: iBulb

De bloembollenpakketten zijn verdeeld over 6 landen: 450 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 775 voor Duitse basisscholen, 300 voor Engelse basisscholen, 375 voor Franse basisscholen,150 voor Canadese basisscholen en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze scholen hebben zich in het voorjaar ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2024.


Redactie Floranews | 06-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS