dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hoe dan, Premier Wilders? #blog

Hoe dan, Premier Wilders? #blog

Zal het er dan echt van komen, dat we binnenkort Premier Wilders in het Torentje hebben zitten. Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar de verkiezingsuitslag is wel heel duidelijk. Bijna 2,5 miljoen kiezers konden de verleiding niet weerstaan om op iemand te stemmen die een programma heeft waarvan op voorhand duidelijk is dat op basis van de Nederlandse (grond)wet, allerhande internationale verdragen en wetgeving en rechterlijke uitspraken nagenoeg niets uitgevoerd kan worden. 


Hoe dan?

Een programma dat de Tuinbouwsector de nek om draait door het met miljarden euro’s gevulde klimaatfonds om bedrijven te helpen verduurzamen te ontmantelen. Door arbeidsmigranten te weren die in onze kassen en logistieke centra werken, en zelfs door een Nexit te bepleiten. De Topsector Tuinbouw wordt met dit soort voorstellen de nek omgedraaid. Ook in de gemeenten met de meeste sierteeltactiviteiten is heel veel op de PVV gestemd. 


Hoe dan?

Nederland is een handelsland met een open vizier op de wereld, maar heeft met de verkiezingsuitslag een ruk naar populistisch en conservatief rechts gemaakt. Natuurlijk zijn er meerdere partijen nodig om een regering te vormen en zal de soep niet zo heet
gegeten worden. Toch maak ik mij grote zorgen. We hebben stabiliteit nodig en ruimte om te ondernemen en te innoveren. We moeten onze blik naar buiten blijven richten en voorop blijven lopen, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen omdat onze klanten daarom vragen, maar ook omdat we dat aan onze stand en (klein)kinderen verplicht zijn.

Dit lukt naar mijn stellige overtuiging niet door met ‘one liners’ en altijd maar vinger-wijzend naar anderen de journaals, kranten en social media te vullen. Dat kan alleen als we problemen onder ogen zien en met goed doordachte, realistische en financieel onderbouwde plannen komen. 

Ik hoop dat de dames en heren politici de komende weken de voorstellen die de tuinbouwsectoren hebben gedaan nog eens doorlezen. Samen moeten we ervoor zorgen dat we een Topsector blijven. 


Zo dan!

Matthijs Mesken VGB Bloemen en Planten

Matthijs Mesken
Directeur VGB

 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 05-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews

De reden dat er op wilders is gestemd is omdat hij Den Haag moet gaan opschudden, zijn standpunten zijn van ondergeschikt belang. Eigen schuld dikke bult voor afgelopen jaren parlement. Jammer dat ze er persoonlijk geen schade door lijden.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS