vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Winnaars benchmark Cyclamen 2023

Winnaars benchmark Cyclamen 2023

Afgelopen vrijdag, 1 december, werden tijdens de productbijeenkomst Cyclaam de winnaars bekend gemaakt van de benchmark Cyclamen. Net zoals afgelopen jaren stond ook nu de Garden Cyclaam centraal in de benchmark. 

De winnaars van de benchmark 2023 zijn Ten Have Plant, Kwekerij Apartus en firma C&M Kester.

Ten Have Plant won met 121 punten met de Super Serie Picasso in de categorie mini. De nummer twee is KQ plants met Super Serie Carino, met 120 punten en de derde plaats is voor kwekerij Bergcamp met de Carino Fuji mix, met 113 punten.

In de categorie midi was de eerste prijs voor Kwekerij Apartus met Super Serie Allure met 115 punten. Kwekerij de Rijke werd tweede met de Super Serie Macro met 112 punten en als derde in de categorie midi is P. Mostert Plantenkwekerij met Indiaka geëindigd met 106 punten.

In de categorie Grootbloemig is de eerste plaats voor de Firma C&M Kester met de Super Serie XL met 110 punten. Als tweede in deze categorie is Jan van der Knaap geëindigd met Super Serie Fusion Neon Pink met 86 punten.

In totaal hebben negentien telers hun mini, midi en grootbloemige cyclamen ingezonden om de kwaliteit, houdbaarheid en verschillen in bloeiprestaties ten opzichte van hun collega’s te testen. De test vond net als vorig jaar plaats bij de buitenruimte voor onderzoek van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. 

Super Serie Picasso - foto: Schoneveld Breeding


Redactie Floranews | 05-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS