donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Uit je bol gaan op Tulpendag 2024

Uit je bol gaan op Tulpendag 2024

Let’s dance! is het thema van de 13e Nationale Tulpendag die op zaterdag 20 januari 2024 wordt georgansieerd. De aftrap van het nieuwe snijtulpenseizoen krijgt daarmee een extra vrolijk en energiek karakter. “Met tulpen in discokleuren, dansmuziek, TikTok-dansjes en wellicht ook met een klompendans gaan we er alles aan doen om er een memorabel feest van te maken in Amsterdam”, vertelt een enthousiaste Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN). De Tulpendag wordt ook in 2024 georganiseerdop het Museumplein in Amsterdam.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de tulpen voor de pluktuin worden in de bloei getrokken bij kwekerij A&P Flowers uit Andijk en bij Laan Tulips uit Avenhorn zodat ze op 20 januari optimaal tonen. In totaal kan het publiek zeker zo’n 7 verschillende kleuren plukken.

“Bijzonder is dat er ook een Tulipa ‘Let’s Dance’ bestaat. Deze prachtige roze bloem krijgt uiteraard ook een plekje in de pluktuin. Het thema komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is gebaseerd op een van de vrolijke eigenschappen van de tulp: doorgroeien in de vaas. Ze dansen als het ware”, aldus Smit. “Uiteindelijk is ons doel om met tulpen heel Nederland blij te maken. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, geslacht, geloof of achtergrond. Je hoeft bovendien niet over gelikte dansmoves te beschikken. De polonaise lopen kan natuurlijk ook! Kortom, tijdens Tulpendag willen we dat ook onze bezoekers uit hun bol gaan.”

Nationale Tulpendag is een initiatief van TPN, een collectief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers en veredelaars. De dag wordt sinds 2012 op de derde zaterdag van januari georganiseerd om de start van een nieuw tulpenseizoen te vieren met een reusachtige pluktuin.

Fotocredit: TPN 


Redactie Floranews | 04-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS