vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Onderscheiding voor bijzondere inzet plantgezondheid in Nederland

Onderscheiding voor bijzondere inzet plantgezondheid in Nederland

De Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging reikt op 30 mei 2024 de KNPV-prijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van plantgezondheid en weerbare teelten in Nederland.

De KNPV-prijs is ingesteld om personen te onderscheiden die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en/of implementatie van weerbare teelten in Nederland. Die bijdrage kan zijn op het terrein van fundamenteel onderzoek, praktijkonderzoek, voorlichting, beleid, onderwijs, handel, industrie, innovaties in de teelt of combinaties van die werkterreinen. De kandidaten zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Piet Boonekamp (vorige winnaar KNPV-prijs), Corné Pieterse (Universiteit Utrecht), Eric Kiers (Crop Life), André Hoogendijk (BO-akkerbouw) en Piet Vlaming (secretaris KNPV).

De prijs omvat een aandenken en een geldbedrag van 3000 euro. De winnaar zal daarnaast worden uitgenodigd om een voordracht te houden tijdens de KNPV-bijeenkomst op 30 mei 2024. 

Tot 15 maart 2024 kunnen personen uit de hierboven genoemde categorieën worden voorgedragen bij de secretaris van de KNPV (secretaris@knpv.org). Elke voordracht dient gedaan te worden door minimaal twee personen, dit kunnen zowel KNPV-leden als niet-leden zijn. Alleen de uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt. Meer informatie over het reglement en de wijze van voordracht van kandidaten vindt u op de website www.knpv.org


Redactie Floranews | 01-12-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS