vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Kweker raakt onverkoopbare vernielde kerstbomen toch kwijt

Kweker raakt onverkoopbare vernielde kerstbomen toch kwijt

Onverkoopbaar waren ze. Zesduizend kerstbomen, waarvan in augustus de toppen waren afgeknipt. Tenminste, dat dacht kweker Gerrit Brinkman. De schade zou volgens Brinkman in de tonnen lopen. Nadat hij zijn verhaal in augustus aan Omroep Gelderland had gedaan, stond zijn telefoon echter roodgloeiend, meldt de omroep. “Zoveel mensen en kwekers uit binnen- en buitenland staken me een hart onder de riem.”

En nu, een paar weken voor kerst, is de situatie heel anders. Tijdens de drukste dagen van het jaar worden de vernielde, toploze bomen een voor een van het land gehaald. Meerdere buurten en straten gunnen de vernielde bomen een plekje, onder meer in Almelo, Hengelo en Nijverdal. “Wij zetten aan beide kanten van de weg kerstbomen neer”, zegt Piet Terlouw tegen Omroep Gelderland. Hij woont aan de Spijkerweg in Nijverdal waar 33 bomen komen te staan. “Wij doen er alleen verlichting in. ’s Avonds in het donker zie je toch niet dat er geen top in zit.”

Brinkman verkoopt de vernielde bomen naar eigen zeggen tegen kostprijs. Hij is ontroerd door de hartverwarmende reacties en denkt uiteindelijk al zijn vernielde bomen te kunnen verkopen. Hij vertelt dat hij er uiteindelijk meer (zakelijke, red.) klanten door gekregen heeft. Er zijn handelaren en tuincentra die wel vijfhonderd bomen afnemen, die ze voor Brinkman gaan verkopen. "Dat is toch fantastisch. Wat mij is aangedaan, wordt omgezet naar iets positiefs. Er blijken meer goede dan slechte mensen te zijn.”

screenshot video Omroep Gelderland


Redactie Floranews | 28-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS