dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Weet jij als ondernemer of je een gezond digitaal ecosysteem hebt? #blog

Weet jij als ondernemer of je een gezond digitaal ecosysteem hebt? #blog

De software applicaties vliegen je om de oren en het is eigenlijk niet meer bij te houden. In een tijdperk waarin de digitale markt enorm gegroeid is en de nieuwe generatie opgroeit met een ipad op schoot is ‘bijblijven’ al moeilijk genoeg. Als je het nieuws volgt dan heb je elke dag het idee dat je alweer achterloopt terwijl je wellicht net een nieuwe software tool hebt aangeschaft. Is het dan weer tijd voor een nieuwe tool of zijn er ook andere oplossingen?

Als je vaker berichten van mij hebt gelezen op deze website of op LinkedIn dan weet je dat ik gefascineerd ben door ecosystemen. Geïnspireerd door documentaires als ‘the biggest little farm’ en ‘kiss the ground’ probeer ik dit constant te vertalen naar het digitale landschap.

In een gezond, goed werkend ecosysteem, of het nu in de natuur is of in de digitale wereld, sluit alles naadloos op elkaar aan. Elk onderdeel van de keten versterkt het geheel. Dit ideaalbeeld is echter niet altijd de realiteit. Uitdagingen en verstoringen zijn onvermijdelijk, zowel in de natuur als in de digitale wereld.

Daarom is het cruciaal voor ons in de sierteeltsector om soms een stap terug te doen en ons digitale landschap te beoordelen. We moeten ons afvragen hoe onze verschillende tools met elkaar communiceren en of ons huidige software landschap nog wel voldoet aan onze groeiambities en andere doelstellingen.

Misschien is het tijd om niet alleen te investeren in de nieuwste tools, maar ook in het creëren van een digitaal ecosysteem dat net zo harmonieus en veerkrachtig is als de natuurlijke ecosystemen die we koesteren en onderhouden in onze sector. Door ons te focussen op integratie, samenwerking en duurzaamheid binnen ons digitale landschap, kunnen we misschien een balans vinden. Die ons niet alleen helpt om te overleven, maar ook om te bloeien in deze snel veranderende digitale wereld.

En om dan zelf toch maar even met een oplossing te komen; Met Team Debo helpen wij bedrijven bij de analyse van het digitale landschap en een operationeel plan om het gezonde ecosysteem te ontwikkelen. Wij helpen ook jou als ondernemer graag om een bloeiend digitaal ecosysteem te creëren.

Harm Koningen - Bouwen aan de Agri-toekomst van morgen
Debo
06 48839294
 

Bron: www.Floranews.com
27-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS