zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Techniek-studenten positief verrast over mogelijkheden glastuinbouw

Techniek-studenten positief verrast over mogelijkheden glastuinbouw

Ruim 100 studenten van de techniekopleidingen van het NOVA College uit Haarlemmermeer kregen deze week een inkijkje in de glastuinbouwsector. Drie glastuinbouwbedrijven en negen van hun technisch toeleveranciers zetten hun deuren open voor de 1e, 2e, 3e en 4e jaars studenten elektro- en installatietechniek. De bezoeken zijn onderdeel van het project ‘CollegeTour’ met als doel om meer technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Mopabloem, Zwettulips, Schenkeveld tomaten, Havatec zetten hun deuren open en tijdens de rondleiding werd bij de high-tech installaties uitgebreid tekst en uitleg gegeven door hun technisch toeleveranciers Jenbacher, Taks, Total systems, Terra International, Bercomex, Lek/Habo, Iso-Horti en KG Systems & KG Greenhouses.

Van loodgieter naar installateur watertechniek in glastuinbouw
“Nu begrijp ik eindelijk waar dat roze licht dat ik zie vanuit mijn slaapkamerraam vandaag komt,” zegt een derdejaars student Elektrotechniek. Een eerstejaars student installatietechniek wil loodgieter worden en vertelt: “Ook in een kas moet het water blijkbaar heel goed geregeld worden, ik wist helemaal niet dat ik daar straks ook in kan gaan werken.”

Trots op samenwerking binnen de sector

“Dat zoveel bedrijven de handen ineen slaan om onze sector te promoten en mogelijk nieuw technisch talent aan ons te binden, geeft een groot gevoel van verbinding en trots,” vertelt Wilbert Ammerlaan, regio coördinator Noord-Holland bij Glastuinbouw Nederland. “Dat laten we dit schooljaar in totaal aan zo’n 500 studenten van verschillende studierichtingen middels CollegeTour zien.” In juni 2024 bezoeken de studenten ook de internationale tuinbouwvakbeurs GreenTech in RAI Amsterdam. Zij nemen daar deel aan de Horti Talent Day van AVAG.

CollegeTour
CollegeTour vindt plaats in de regio’s Westland, Oostland, Noord-Holland Noord en Aalsmeer. Bedrijven en onderwijsinstellingen die ook willen meedoen, kunnen geheel vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden via collegetour@glastuinbouwnederland.nl.
 


Redactie Floranews | 23-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS