zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Ronald van Schie

De 5 vragen aan... Ronald van Schie

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ronald van Schie. Ik ben woonachtig in Naaldwijk en ben brandmanager van Air So Pure bij de gelijknamige telersvereniging. Sinds 1999 ben ik werkzaam in de sierteelt. De eerste 15 jaar heb ik bij Royal FloraHolland verschillende commerciële functies vervuld, gevolgd door VG Orchids en het zelfstandig ondernemerschap met Floradvies. Nu werk ik volledig bij Air So Pure.

Onder het merk Air So Pure leveren we met 14 leden ruim 170 verschillende luchtzuiverende planten. We bieden onze klanten en eindgebruikers oplossingen om hun welzijn te vergroten. Thuis, op het werk, in de klas en in publieke ruimtes.

Mijn taak als brandmanager is de zichtbaarheid en de naamsbekendheid van Air So Pure in Europa vergroten en zodoende meer vraag naar ons merk en de luchtzuiverende planten te creëren.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het bijzondere aan deze functie is de dynamiek en de samenwerking, zowel intern met onze leden als extern met de vele ketenpartijen.

Zo hielden we begin oktober bijvoorbeeld onze Klantendagen. Ook werkten we samen met de Nederlandse interieurstylisten op het Adviesplein van de VT Wonen Beurs om de consumenten te wijzen op het belang van groen in het interieur. Begin november hebben we drie dagen op een geweldig bezochte Trade Fair Aalsmeer met onze internationale klanten gesproken. En op 14 november hebben we samen met Bloemenbureau Holland een bassischoolklas vergroend en heb ik aansluitend een gastles aan de winnaars gegeven.
En zo zijn we samen met de leden voortdurend actief, B2B en B2C.

Het laden van onze ‘world of wellbeing’ vraagt erom inhoud te geven aan onze werelden: Wonen, Werken, Leren en Ontspannen. Dit doen we zowel B2B als B2C en dat betekent het initiëren van nieuwe marketingacties en het afstemmen met de verschillende ketenpartners.

We hebben één gezamenlijk doel; om samen meer markt te kunnen maken met ons prachtige Air So Pure merk naar de business en daarmee samen vooral ook naar de consumenten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Het nieuws dat mij vooral bezig heeft gehouden is de ongelooflijke situatie in Israël, waarbij er weer zoveel onschuldige burgers het slachtoffer zijn. En dat het door de situatie daar in het nieuws veel stiller is rondom de situatie in Oekraïne. Dit terwijl de wereld deels toekijkt en wij daar als individu maar weinig aan kunnen doen.

Het is dan ook weleens lastig om tegelijkertijd weer in het hier en nu te acteren en ons dagelijks op de marketing van onze prachtige merk en brede pakket luchtzuiverende planten te storten.

We moeten daarom vooral ook dankbaar zijn dat we hier in Nederland wonen en dat we mogen werken met fantastische producten en we samen met de ketenpartijen de vele Europese consumenten mogen verrassen en verblijden.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Wat ik graag wil oppakken is het gene waar ik sinds vorig jaar druk mee bezig ben. Dat is nog nauwere ketensamenwerking met Air So Pure van kwekerij tot eindklant. Zo kunnen we de marketingactiviteiten optimaal afstemmen en het voor alle betrokken partijen leuk, interessant en rendabel maken.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend gaan Mariska en ik naar een wedstijd van onze zoon Finn. Hij is 11 jaar en voetbalt bij Westlandia. Samen met de andere ouders is dat altijd een gezellig uitje in de ochtend.

Ook ga ik voorbereidingen treffen voor ons volgende NIMA Sierteelt Marketing Event op 21 maart 2024. Sinds 2018 is ons doel om marketing in de sierteelt naar een hoger plan te tillen, voor en door sierteeltmarketeers. Dat proberen we onder andere met twee events per jaar. Hiervoor hebben we binnenkort een brainstrom met ‘onze ambassadeurs’ vanuit het vak.
Verder hebben we nog een verjaardag en een etentje met vrienden, dus hoeven we ons weer eens niet te vervelen.
 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 17-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS