woensdag 6 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Euro Plant Tray wint de Reusable Innovation Award

Euro Plant Tray wint de Reusable Innovation Award

Euro Plant Tray (EPT) heeft de Reusable Innovation Award gewonnen. Op 14 november 2023 ontving EPT de Award van de Deutsche Umwelthilfe e.V. (DUH) en de Stiftung Initiative Mehrweg (SIM). De twee organisaties eren sinds 2006 bijzonder toekomstgerichte prestaties en initiatieven die bijdragen aan de verdere ontwikkeling of invoering van herbruikbare systemen met de award.

Euro Plant Tray is bijzonder vereerd met de prijs als eerste initiatief uit de tuinbouwsector. “We zijn erg blij dat de sector onze kritiek op te veel eenmalige verpakkingen uit 2021 actief heeft opgepakt en consequent herbruikbare oplossingen ontwikkelt“, zegt Barbara Metz, federaal directeur van DUH. “De internationale samenwerking van een hele industrie aan een gezamenlijk grensoverschrijdend herbruikbaar systeem voor plantentrays is uniek en voorbeeldig - ook voor andere sectoren.” Metz spreeekt speciaal respect uit naar het management van EPT voor de uitstekende coördinatie van de leden en de snelle realisatie van zoveel details van een marktintroductie.” De prijs gaat naar alle aangesloten bedrijven die de kennis en tijd van hun medewerkers hebben geïnvesteerd om de gezamenlijke herbruikbare innovatie tot een groot succes te maken.

Dr Jens Oldenburg SIM und Dirk Bansemer EPT GmbH mit dem Mehrweg Innovationspreis der DUH (foto: EPT)

“Duurzaamheid is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Dr. Jens Oldenburg, directeur van de Stiftung Initiative Mehrweg (SIM). „Als oplossing voor de Europese sector is Euro Plant Tray een rolmodel voor deze verantwoordelijkheid en een grote inzet van een internationaal verbonden industrie. Het feit dat het nu geëerd is met de Reusable Innovation Award is meer dan verdiend. Nu is het tijd om het momentum te kanaliseren naar toekomstige implementatie en de acquisitie van verdere partners.”

Euro Plant Tray eG werd in 2022 opgericht door 8 leden en heeft inmiddels 30 leden uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk en Noorwegen. Het doel is om gezamenlijk een standard oplossing te ontwikkelen voor herbruikbare plantverpakkingen, de Euro Plant Tray.

Twee EPT trays in het Normpack 400 formaat zullen vanaf medio 2024 op de markt worden gebracht. Ook is er gewerkt aan de ontwikkeling van een 200-serie. Deze zal voornamelijk worden gebruikt in detailhandel en tuincentra. Het doel is om de eerste leveringen op tijd voor het seizoen 2025 te produceren.

Dirk Bansemer, Managing Director van EPT GmbH: “Er is veel interesse in de markt om het assortiment zo snel mogelijk uit te breiden om aan de verschillende eisen van de handel te voldoen. Tijdens de TradeFair in Aalsmeer konden we aanvullende feedback en verwachtingen uit de markt verzamelen, die we zullen verwerken in verdere ontwikkelingen en delen met onze leden. Over het algemeen wordt het EPT-initiatief als zeer positief ervaren - samen innoveren als branche en niet alleen werken aan geïsoleerde oplossingen verhoogt de efficiëntie en acceptatie. Dit krijgen we keer op keer als feedback.”
 


Redactie Floranews | 16-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS