zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Officiele opening innovatief bewortelingsbedrijf Deliflor Hoogveld

Officiele opening innovatief bewortelingsbedrijf Deliflor Hoogveld

Op zaterdag 25 november vindt de officiële opening plaats van Deliflor Hoogveld in Nieuwaal. Die dag is er een open dag voor klanten, bedrijven uit de regio, familie, kennissen en andere geïnteresseerden. Deliflor Hoogveld bewortelt chrysantenstekken vanuit dit nieuwe innovatieve bedrijf sinds dit voorjaar. De hoge mate van robotisering, automatisering en een 3-lagen-teeltstysteem maken deze nieuwbouw uniek en vooruitstrevend. Deliflor Hoogveld is een joint venture tussen Kreling Beheer B.V. en Deliflor Beheer B.V

Er is geïnvesteerd in 42 steekrobots die de onbewortelde stek in het substraat planten. Een mobiel roltafelsysteem transporteert 6000 roltafels met stekken vervolgens geheel automatisch door het bedrijf. Stekken worden in zo’n 12 dagen door 3 teeltlagen getransporteerd met op elke laag een gericht licht- en vochtregime waar de stek in die betreffende fase behoefte aan heeft. De onderste 2 teeltlagen zijn daglichtloos en worden alleen belicht met LED, in de bovenste laag wordt de stek afgeteeld met een combinatie van daglicht en LED.

Een ingenieus liftsysteem transporteert de kisten met stek automatisch vanaf teeltlaag 3 naar beneden, stapelt de kisten en voorziet deze direct van partijstickers. Zo’n 12 miljoen stekken worden zo wekelijks beworteld en afgeleverd bij de klant.

De nieuwbouw van Deliflor Hoogveld is met recht een technisch hoogstandje. De benodigde stroom voor alle technische innovaties wordt opgewekt via zonnepanelen (0,5MW) en 2 WKK’s (3,2MW).


Redactie Floranews | 14-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS