dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Opnieuw goud in houdbaarheidstest voor Living Creations

Opnieuw goud in houdbaarheidstest voor Living Creations

Living Raspberry Pink Improved is door Royal FloraHolland uitgeroepen tot Hydrangea paniculata met de beste houdbaarheid. Voor de derde keer op rij betekent dit goud voor veredelaar Alex Schoemaker uit Boskoop.

“Eerder hebben wij deze prijs in ontvangst mogen nemen met Living Pinky Promise en Living Little Rosy. Alle drie winnaars vallen binnen onze Living Creations lijn met goede genetica, waardoor we onder meer 100 dagen bloei beloven. Dat de resultaten constant zijn is daarom verklaarbaar, maar het is ook dit jaar weer een grote erkenning dat we deze bevestiging hebben mogen ontvangen. In alle gevallen leveren wij onze planten onbehandeld en onbespoten bij de keuring aan. Pure winnaars dus”, aldus Schoemaker.

Living Raspberry Pink Improved is, zoals de naam al suggereert, een verbeterde versie van Living Raspberry Pink. Vooral de groei-eigenschappen zijn geoptimaliseerd. Een betere vertakking levert een compacte groeivorm op met sterke takken. Dit resulteert in een mooi uitgevulde, weelderig bloeiende plant. De bloemen beginnen crème wit en verkleuren in de loop van de zomer naar lichtroze.

Voor deze beoordeling zijn de planten lange tijd, intensief getest door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Hier wordt het logistieke traject van de kweker naar de consument gesimuleerd. Vervolgens wordt gekeken naar hoe en hoelang de plant presteert in een gesimuleerde eindklantomgeving. Hierop beoordeelt de vakjury de inzending ten opzichte van de overige inzendingen.

Ook volgende jaren verwacht de Boskoopse veredelaar nieuwe rassen te laten testen: “Jaarlijks breiden we ons sortiment uit met nieuwe kleuren, nieuwe toepassingen maar ook verbeteringen binnen het Living Creations® sortiment. Kernbeloften blijven daarbij meer dan 100 dagen bloei, winterhard tot -30 en makkelijk te verzorgen.”


Redactie Floranews | 14-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS