dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

NL Greenlabel slaat beursgong om aandacht te vragen voor biodiversiteit in de financiële wereld

NL Greenlabel slaat beursgong om aandacht te vragen voor biodiversiteit in de financiële wereld

Lodewijk Hoekstra heeft maandag 13 november de beursgong van de Euronext Amsterdam geslagen om aandacht te vragen voor biodiversiteit en de financiële wereld. Dit deed Hoekstra samen met mede-ondernemer Hans Scholten, een aantal partners van NL Greenlabel en diverse topspelers uit de vastgoedsector. "Dit thema is verreweg het belangrijkste wereldwijd en krijgt veel te weinig politieke aandacht terwijl Nederland het slechtst presteert in heel Europa", aldus Hoekstra.

Als ‘de aanjagers van de natuurinclusieve leefomgeving’ vragen ze hiermee aandacht voor het belang van de biodiversiteit. Met de gongslag is symbolisch het startsein gegegeven voor de manier van rapporteren via Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD en Taskforce on Nature-related Financial Disclosures – TNFD, waarin duurzaamheid en biodiversiteit de norm wordt.

Met het luiden van de gong op de Amsterdamse beurs introduceert NL Greenlabel het belang van de natuur in de wereld van beleggen en investeren. Meer natuur in onze leefomgeving helpt om de achteruitgang van de biodiversiteit een halt toe te roepen. Niet alleen de biodiversiteit wordt hier beter van. Meer groen is ook goed voor de gebruikers en bewoners. Zo blijkt uit onderzoek dat woningen en bedrijfspanden in groene buurten gemiddeld een hogere WOZ-waarde hebben. Ook zijn er onderzoeken die aantonen dat winkelstraten met veel groen tot een hogere omzet leiden.

NL Greenlabel doet, samen met een paar partners, onderzoek naar mogelijke groenfinancieringen om objecten en de leefomgeving versneld te vergroenen en hoe dat tot uitdrukking komt in de taxatiewaarde. Met investeren in groen komen bijen en beleggen samen en leiden ze tot een bloeiende businesscase.

 

foto: NL Greenlabel en Euronext Amsterdam


Redactie Floranews | 14-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS