zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

MBO Westland start nieuwe Business Academy tijdens Open Dag

MBO Westland start nieuwe Business Academy tijdens Open Dag

MBO Westland, gevestigd in World Horti Center te Naaldwijk presenteert op 7 november de nieuwe MBO Westland Business Academy. Dit is een algemeen basisjaar waarin studenten de mogelijkheid krijgen om te ontdekken welke economische opleiding het beste bij hen past.

Vijf jaar geleden opende MBO Westland haar deuren in World Horti Center met als doel relevante opleidingen voor studenten aan te bieden die aansluiten op de vraag van uit de omgeving. Sem Maaswinkel, team coördinator MBO Westland: “Samen met onderwijspartners, overheid en bedrijfsleven zorgen we voor onderwijs dat aansluit op steeds veranderende eisen van de internationale arbeidsmarkt en maatschappij. Echter, leerlingen op de middelbare school weten vaak wél welke richting ze ongeveer willen kiezen, maar niet precies welke mbo-opleiding ze het leukst vinden. Met de Business Academy Westland bieden wij de studenten een algemeen basisjaar waarin zij kunnen ontdekken welke economische opleidingen het beste bij hen past.”

 Switchen zonder studievertraging

 Maaswinkel benadrukt wat de Business   Academy zo uniek maakt: “Studenten maken   in het basisjaar kennis met allerlei   verschillende economische richtingen en   bedrijven. We werken nauw samen met het   bedrijfsleven in de regio. Dit kunnen zowel   groene bedrijven zijn zoals kwekers en   handelsbedrijven of bijvoorbeeld bedrijven   die actief zijn in de e-commerce of   marketing. Onze studenten krijgen   gastlessen van ondernemers, maken   bedrijfsbezoeken, verrichten   marktonderzoek. Hierdoor worden ze zich       in het eerste jaar meer bewust van welke   mogelijkheden er bijvoorbeeld in de       groene sector zijn waar ze eerst niet aan   gedacht hadden. Of in een andere sector   natuurlijk! Omdat studenten pas na het   basisjaar definitief een richting kiezen, lopen ze geen studievertraging op.”

Westlands én internationaal
Studenten aan de MBO Westland Business Academy hebben volgens Maaswinkel een echte doeners-mentaliteit: “Daarom vinden we leren in de praktijk zo belangrijk. Onze studenten gaan ieder jaar op stage en voor iedere student is er een buitenlandervaring, vaak bij Westlandse bedrijven die internationale vestigingen of -partners hebben.”

Open dag

Maak kennis met de nieuwe MBO Westland Business Academy op dinsdag 7 november van 16:00-20:00 uur. Ook worden die dag alle andere opleidingen gepresenteerd en proef je de sfeer van de school en het gebouw. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom!
Locatie: MBO Westland , World Horti Center, Europa 1, Naaldwijk.
 


03-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS