dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Kerst in de Kas van Van den Berg in Est

Kerst in de Kas van Van den Berg in Est

Het kerststerrenseizoen is gestart. Terwijl de eerste planten de kwekerij verlaten, smeren leden van diverse koren uit de Betuwe de kelen om de akoestiek in de kas te testen. Bij Poinsettiakweker Marjanne van den Berg uit Est wordt zaterdagavond 25 november de eerste editie van ‘Kerst in de Kas’ gehouden.

Het idee is afkomstig van dochter Fleur die binnen haar groene MBO-opleiding aan de Yuverta in Geldermalsen opdracht kreeg om een evenement te organiseren. Fleur van den Berg: “Mijn ouders doen jaarlijks mee aan de landelijke actie Kom in de Kas die in april met veel succes gehouden. Iedereen kan dan kwekerijen bezoeken en zich laten informeren over de teelt van diverse bloemen en planten. April is natuurlijk niet het seizoen voor kerststerren, maar het kweekproces is wel boeiend om te bekijken. Daarom kwam ik op het idee om ‘Kerst in de Kas’ te organiseren, een gezellige avond met muziek, lichtjes, kraampjes en heel veel kerststerren.” Marjanne van den Berg hoopt dat de actie ook een landelijk vervolg krijgt en zal collegakwekers binnenkort enthousiasmeren tijdens een internationale vakbeurs.

De populariteit van de kerstster is de afgelopen jaren toegenomen. Marjanne van den Berg: “De plant met rode en witte bloemen heeft een vertrouwde en nostalgische uitstraling die perfect past bij Kerst. Maar vergis je niet, tegenwoordig is de plant er in tal van opvallende kleuren: van roze tot paars tot limegroen. En dat maakt ze extra geliefd.” Via veiling Royal FloraHolland worden ca. 15 miljoen kerststerren aangevoerd door zo’n 60 Nederlandse kwekers. Duitsland is met 38 procent het belangrijkste exportland. Van den Berg in Est is de grootste Poinsettiakwekerij in midden-Nederland met zo’n 400.000 planten op een oppervlakte van 2,2 hectare.

Kerst in de Kas is gratis te bezoeken op zaterdag 25 november van 17.30 tot 23.00 uur en maar liefst 5 koren uit de regio zullen kerstliederen ten gehore brengen: De Zeesterren, Fruitig GeFlipt, Wij durfe, Jubilate Deo en Zanglust. Daarnaast zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Uiteraard zijn er ook kerststerren en kerstbomen te koop. Adres: Karnheuvelsestraat 20 in Est. 


Redactie Floranews | 02-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS