woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Royal FloraHolland stopt per 1 januari 2024 met Flower Handling Services

Royal FloraHolland stopt per 1 januari 2024 met Flower Handling Services

Per 1 januari 2024 stopt Royal FloraHolland met Flower Handling Services in Naaldwijk. Volgens de veiling is het afbouwen en uiteindelijk stoppen van de Flower Handling Services (FHS) noodgedwongen.

"Met oog op de piek van 2024, lukt het ons niet hoogwaardig FHS-diensten te bieden tegen aanvaardbare tarieven. Gegeven het belang van de FHS-diensten voor de hub Naaldwijk, stimuleren we actief dat de FHS-dienstverlening in Naaldwijk op andere wijze blijft voortbestaan."

De loonkosten van FHS zouden door de CAO van Royal FloraHolland substantieel hoger zijn dan bij andere vergelijkbare dienstverleners. Hierdoor is het volgens de veiling onmogelijk de dienstverlening kosteneffectief aan te blijven bieden. 

Gezien het belang van de FHS-activiteiten voor de kwekers en de hub Naaldwijk, wordt actief ingezet op voortbestaan in andere vorm. In eerste instantie is met meerdere partijen de mogelijkheid tot samenwerking verkend. Na meerdere open en constructieve gesprekken bleek het verschil in bedrijfsvoering te groot om de operatie in samenwerking voort te zetten. Nu worden ruimte en machines na 1 januari te huur aangeboden, zodat één of meerdere partijen de activiteiten kunnen gaan uitvoeren. Volgens de veiling is hier concrete belangstelling voor. 

foto: Royal FloraHolland


Redactie Floranews | 02-11-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS