dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Kwekerij Wouters breidt uit met nieuwe hal voor hangpotten

Kwekerij Wouters breidt uit met nieuwe hal voor hangpotten

Kwekerij Wouters is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe hal van 17.000 vierkante meter. De nieuwe hal zal gebruikt gaan worden voor het oppotten en aftelen van de hangpotten vol seizoensbloeiers en zal naar verwachting vanaf februari 2024 in gebruik genomen worden. 

Momenteel teelt de kweker zo’n 250.000 hangpotten per jaar. In de huidige opzet van het bedrijf is de ruimte hiervoor te beperkt. “Als kwekerij blijven we innoveren en zoeken we naar methoden om onze processen te verbeteren,” licht René Wouters toe. “Dat is niet alleen belangrijk voor het teeltproces, maar ook voor het veranderende afleverproces. Door de oppotwerkzaamheden te verplaatsen naar de nieuwe hal, wordt er ruimte gecreëerd in de bestaande afleverhal. Zo kan er nog meer op winkelniveau worden geladen en hoeven niet alle producten naar één van de exporteurs in het land te worden gereden. Zo besparen we op lange termijn veel onnodige kosten en kilometers.”

Dubbele functie
De nieuwe hal krijgt een dubbele functie: op de werkvloer worden alle oppotwerkzaamheden uitgevoerd en boven in de kas worden de mooie hangplanten afgeteelt. Hierdoor wordt efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte. Het aftelen gebeurt middels een moderne kettingbaansysteem: de planten hangen in de lucht en worden verplaatst naar de locatie van afleveren.

De nieuwe hal in aanbouw - foto: Kwekerij Wouters 


Redactie Floranews | 31-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS