zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Stijging BTW op sierteelt gaat niet door

Stijging BTW op sierteelt gaat niet door

De voorgestelde BTW verhoging van 9 naar 21 procent gaat niet door! Het voorstel van SP en D66 is door een meerdeheid van de Tweede Kamer afgewezen. LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland en de vereniging van groothandelaren in bloemkwekerijproducten VGB voerden afgelopen tijd een lobby tegen de voorgestelde btw-verhoging. En met succes.

De sectororganisaties wezen op onderzoek door Wageningen University & Research waaruit bleek dat de btw-verhoging op sierteeltproducten grote gevolgen zou hebben voor de sector, terwijl de netto-opbrengst voor de overheid gering is. Een verhoging zou leiden tot een omzetverlies van 670 miljoen euro en een werkgelegenheidsverlies van 2.440 voltijdsbanen in de teelt, groothandel en detailhandel. De netto-opbrengst voor de overheid zou maximaal 159 miljoen euro zijn.

Voor nu is er bereikt dat de BTW niet verhoogd wordt, maar de evaluatie van alle verlaagde BTW-tarieven, en dus ook die van sierteelt, ligt nog altijd op het bord van het (nieuwe) kabinet. Voor nu speelt dat geen rol in verkiezingsprogramma’s, maar er zal ongetwijfeld door het nieuwe Kabinet en de nieuwe Tweede Kamer nog over gesproken worden. 


Redactie Floranews | 27-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS