vrijdag 1 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Mijlpaal en wijziging management bij Waterdrinker

Mijlpaal en wijziging management bij Waterdrinker

In november 2023 viert Waterdrinker trots haar 50-jarig bestaan. Oprichter Jaap Waterdrinker startte met een Cash & Carry in planten midden in het veilinggebouw van Aalsmeer. Inmiddels is Waterdrinker uitgegroeid tot een van de grootste exporteurs in planten met nog steeds de Cash & Carry als middelpunt van het bedrijf. Bob Moria en Mariska Foppen vormen eind dit jaar 25 jaar samen de directie van Waterdrinker. Een mijlpaal voor beiden en daarmee ook een mooi moment om het stokje over te gaan dragen. Ze zijn respectievelijk 36 en 28 jaar verbonden aan Waterdrinker. Besloten is om na zoveel jaren samenwerken ook gezamenlijk als directie te stoppen.

Leon Buskermolen, vanaf 2011 algemeen directeur bij Hamiplant, is door Dutch Flower Group bereid gevonden om de positie van algemeen directeur Waterdrinker te gaan vervullen. Hij zal met ingang van 1 januari 2024 de positie gaan vervullen. Buskermolen: “Ik heb veel zin om mij in te gaan zetten voor Waterdrinker, samen met het managementteam die ik in de afgelopen jaren al heb leren kennen."

Moria zal in het komende jaar nog adviseren bij Waterdrinker en Dutch Flower Group. Foppen, die na haar studie direct bij Waterdrinker is gestart, gaat haar horizon verbreden en aan de slag met enkele start-ups. “Waterdrinker is echt een merk geworden in de sector, daar zijn wij trots op. Onze medewerkers, kwekers en klanten waar we lang mee hebben gewerkt zitten in ons hart. We wensen dat de positieve energie en het werkplezier behouden blijft en er nog mooie stappen gezet gaan worden”, aldus Moria en Foppen.

In de 50 jaar bestaan van het bedrijf is altijd met veel enthousiasme aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf gewerkt. Met ruimte voor ideeën en initiatieven hebben directie en medewerkers een sterk bedrijf met nog volop groeikansen neergezet. In 2020 fuseerde Waterdrinker met OZ Planten en Hamiplant tot de Dutch Plant Group, onderdeel van Dutch Flower Group. Dutch Plant Group richt zich op kennisdeling en het sneller op de markt brengen van noviteiten, in nauwe samenwerking met kwekers en veredelaars.  

Redactie Floranews | 30-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS