vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Rotan-certificaat Van der Sar Import naar hoogste niveau

Rotan-certificaat Van der Sar Import naar hoogste niveau

Van der Sar Import (VDS), importeur van keramieken potterie en handgemaakte manden uit Azië, produceert in een fabriek in Indonesië duurzaam geproduceerde manden Het certificeren hiervan, was al jaren een grote wens. Na 5 jaar hard werken ontving VDS in maart 2022 het ROLEs-certificaat voor de duurzame oogst van haar rotan in het tropisch regenwoud van Indonesië. Vorige week werd directeur Gerard van der Sar tijdens zijn bezoek aan Indonesie verrast door de directeur van certificeerder NTFP: de certificeringscommissie had besloten VDS een certificaat-upgrade naar niveau A te geven. Het hoogste niveau wat mogelijk is!

“Wij zijn blij, dat we hiermee laten zien, dat je best producten uit het regenwoud kan oogsten, zonder dat ervoor regenwoud verdwijnt. Daarnaast hebben de mensen daar ook een kans op een iets beter leven”, aldus Gerard van der Sar.

De ROLEs-certificering staat niet alleen voor de duurzame oogst van rotan, maar staat daarnaast ook voor een garantie voor goede werkomstandigheden voor de medewerkers van VDS in Indonesië. Toen VDS vorig jaar maart het ROLEs-certificaat op niveau C ontving, zag NTFP dat het duurzame oogstproces goed verliep, maar in de administratie van het productieproces nog een aantal onvolkomenheden zaten. Het VDS-team in Indonesië heeft daar afgelopen jaar hard aan gewerkt en zaken verbeterd met een prachtige resultaat als gevolg.

De duurzame manden van Van der Sar Import zijn te herkennen aan het merk Terima Kasih.

 


Redactie Floranews | 27-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS