dinsdag 27 februari 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal plant bloembollen in Den Haag

Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal plant bloembollen in Den Haag

De Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal heeft bloembollen geplant bij de residentie van de ambassadeur in Den Haag. Dit deed zij samen met vertegenwoordigers van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten Royal Anthos en tuinmannen van Keukenhof. De locatie is gekozen vanwege de jarenlange band van de Nederlandse bloembollensector en de Verenigde Staten. Ook is het planten van de bollen bij de residentie een eerbetoon aan de talloze Amerikaanse bezoekers aan Keukenhof.

De Verenigde Staten zijn belangrijk voor Nederland en de bloemensector. Het is de grootste exportpartner voor bloembollen en planten van Nederland. Jaarlijks worden er ruim 1 miljard bloembollen geëxporteerd naar de VS, waarvan ongeveer 500 miljoen tulpenbollen. Daarmee is er geen sterker symbool voor de waardeketen die de VS en Nederland gezamenlijk hebben gecreëerd. Het decennia oude pre-clearance-programma, dat als doel heeft de Nederlandse exportgoederen al in Nederland te keuren zodat deze direct ingeklaard kunnen worden bij aankomst in de VS, is een solide hoeksteen onder de handelsbetrekkingen. Dit programma borgt de kwaliteit en de gezondheid van bloembollen en planten.

Daarnaast is het planten van de bollen bij de residentie van de ambassadeur van de Verenigde Staten een eerbetoon aan de talloze Amerikaanse bezoekers aan Keukenhof. Veertien procent van de bezoekers die jaarlijks de ingang van Keukenhof passeren, komt uit de Verenigde Staten. De tuinmannen van Keukenhof planten de komende weken maar liefst 7 miljoen bloembollen, één voor één met de hand. Bloemententoonstelling Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. 


Redactie Floranews | 27-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS