dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Horticoop benoemt Patrick Groeneveld tot Algemeen Directeur

Horticoop benoemt Patrick Groeneveld tot Algemeen Directeur

Patrick Groeneveld is per 1 november 2023 aangesteld als Algemeen Directeur bij Horticoop. Groeneveld volgt Steven van Nieuwenhuijzen op, die Horticoops transitie van inkoop- naar investeringscoöperatie de afgelopen jaren leidde. Met Groeneveld aan het roer gaat de coöperatie een nieuwe fase in die wordt gekenmerkt door investeringen in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten.

Groeneveld is met ruim 16 jaar ervaring als investeerder in Agrifood bedrijven een bekende in de sector. Hij is onder meer werkzaam geweest bij Rabo Capital en als managing partner bij Nordian Capital. Aansluitend was Groeneveld managing partner en medeoprichter van Victus Participaties, een privaat investeringsfonds dat groeikapitaal investeert in gezonde en goed geleide bedrijven in de Agrifood waardeketen. In zijn rol als investeerder heeft Groeneveld vele bedrijven begeleid bij hun verdere ontwikkeling en groei. Ook heeft hij een relevant internationaal netwerk in de sector. Gedurende zijn eerdere loopbaan heeft Groeneveld verschillende adviserende en leidinggevende functies vervuld.

Joris Elstgeest reageert namens de RvC op de aanstelling van Groeneveld: “Met Patrick Groeneveld halen we een zeer ervaren Algemeen Directeur binnen, die onze sector door en door kent en zijn sporen heeft verdiend in het investeringsvak. Een unieke combinatie die heel welkom is in de fase waarin Horticoop zich bevindt. Samen met de RvC en de organisatie gaat Patrick vormgeven aan de verdere uitbouw van Horticoop.”


Redactie Floranews | 26-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS