woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Pieter Bootsma benoemd tot Chief Value Officer van Royal FloraHolland

Pieter Bootsma benoemd tot Chief Value Officer van Royal FloraHolland

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland heeft Pieter Bootsma benoemd tot directielid in de nieuwe functie van Chief Value Officer (CVO). Bootsma heeft een lange carrière bij Air France-KLM Group achter de rug. In zijn recente rollen was hij onder andere Chief Strategy Officer en Chief Revenue Officer. Sinds 2013 was hij tevens lid van het Air France-KLM Group Executive Committee. Bootsma start op 15 januari 2024 als Chief Value Officer. De directie bestaat vanaf januari 2024 daarnaast uit CEO Steven van Schilfgaarde en CFO David van Mechelen.

“Het zal duidelijk zijn dat de sierteelt echt anders is dan de luchtvaart. Dat is wat mij betreft juist aantrekkelijk in mijn nieuwe functie. Daarnaast zijn er duidelijke overeenkomsten in de verandering waarin Royal FloraHolland zich bevindt richting een digitale platformorganisatie en mijn jarenlange ervaring met digitalisering en internationalisering bij Air France-KLM", reageert Bootsma op zijn benoeming. Hij vervolgt: "Ook mijn kennis over internationale groei en de ambitie die Royal FloraHolland hierin heeft sluiten goed aan."

Pieter Bootsma (foto Menno Ridderhof)

Bootsma vindt het een voorrecht om aan de slag te gaan in een sector waarin Nederland wereldwijd toonaangevend is. "Ik heb al wel ideeën, maar eerst wil ik met collega's, leden, kwekers en kopers in gesprek gaan over de mogelijkheden en uitdagingen die zij zien. Passend bij de coöperatieve gedachte waar Royal FloraHolland voor staat. De sierteelt is dan wel nieuw voor mij, maar ik kom uit een agrarische familie en ken daarmee de achtergrond en cultuur die belangrijk is in de sector. Ik denk dat mij dat zal helpen om de sector en de mensen die daarin werken goed te begrijpen en kijk ernaar uit om mijn expertise en ervaring in deze nieuwe rol in te zetten.” 

"Ik ben zeer verheugd dat Pieter Bootsma voor Royal FloraHolland heeft gekozen. Pieter heeft bewezen in een grote complexe internationale organisatie succesvol te zijn. Op basis van een duidelijke strategie heeft hij in een competitieve en internationale markt bewezen resultaten te kunnen verbeteren door de ontwikkeling van met elkaar samenhangende diensten in een platformomgeving", aldus Jack Goossens, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij vervolgt: "Ons digitale platform Floriday, in combinatie met onze fysieke hubs, biedt tal van nationale en internationale kansen voor innovatieve digitale diensten voor kwekers en kopers. De rol van Chief Value Officer is hem dan ook op het lijf geschreven. De focus van de CVO zal liggen op het toevoegen van waarde op zowel bestaande als nieuwe diensten, passend bij zijn staat van dienst.”

“Met Pieter hebben wij de gewenste kandidaat gevonden voor de nieuwe rol van Chief Value Officer. Om als Nederland de draaischijf van de internationale sierteelt te blijven, zullen wij nationaal en internationaal meer kwekers en kopers aan ons moeten binden op ons platform. Daarbij willen we meer groei van vraag en aanbod met meer leden, meer kwekers en meer kopers en ook met meer geïntegreerde diensten. Een combinatie van internationalisering, digitalisering en commerciële mogelijkheden en dat is exact waar Pieter ervaring mee heeft", vertelt CEO Steven van Schilfgaarde. Hij legt uit dat dit ook de reden is dat Chief Commercial Officer Ruud Knorr en Chief Information Office André van der Linden nauw met Bootsma zullen gaan samenwerken en rechtstreeks aan hem zullen rapporteren. "Dit schept ruimte voor David en mij om ons te focussen op de andere elementen uit onze coöperatieve en bedrijfsstrategie vanuit onze portefeuilles. Wij zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van Pieter aan onze directie dan ook zijn vruchten zal afwerpen en kijken uit naar de samenwerking met Pieter.” 

Redactie Floranews | 26-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS