zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Anthuriumkwekerij Feteris Plants kiest voor Floricultura rassen

Anthuriumkwekerij Feteris Plants kiest voor Floricultura rassen

Anthuriumkwekerij Feteris Plants uit Hedel heeft gekozen voor de Anthuriumrassen van Floricultura. Eigenaar Martin Feteris heeft na een aantal testorders besloten om uitgangsmateriaal van Floricultura op grotere schaal in te zetten als aanvulling op zijn bestaande assortiment. Daarbij is Feteris op zoek naar rassen die zorgen voor een complete range en aantrekkelijk zijn voor de markt.

"We zijn begonnen met het ras Koro, daarna zijn we met Kardia verdergegaan", vertelt Feteris. "Dit ras is een sterke groeier, heeft een volle bladstructuur, grote bloemen en geeft ons als bedrijf een mooie kwaliteitsplant. Het is ook een must have voor de markt met zijn prachtige fel rode bloemen en lange doorbloei tijd. Daarnaast hebben we ook de Alma en de Delicia in ons assortiment."

Niels Kuiper en Martin Feteris bevestigen de samenwerking

Veredelaar en kweker hebben gaan voor een langdurige samenwerking. "Martin Feteris was een van de eerste kwekers die inzag wat de mogelijkheden van het anthuriumras Kardia was", geeft Niels Kuiper, accountmanager van Floricultura, aan. "Het ras kenmerkt zich door zijn grote en weelderige helder rode bloemen en is bij uitstek geschikt voor de grotere potmaat."

Feteris Plants uit Hedel is sinds 2010 gespecialiseerd in potanthuriums in potmaat 17cm die geteeld worden in een geoptimaliseerde kas. Er wordt duurzaam geteeld en gebruik gemaakt van ondermeer zonnepanelen. Recent zijn er ook luchtontvochtigers geplaatst voor extra energiebesparing. Het bedrijf is al jaren volledig gecertificeerd. 


Redactie Floranews | 17-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS