zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Overal nieuwe kleuren tijdens Cyclamen Open Dagen

Overal nieuwe kleuren tijdens Cyclamen Open Dagen

De veredelaars van Schoneveld Breeding hebben hard gewerkt aan innovatie van bestaande producten. Tegelijkertijd hebben ze nieuwe varianten van het bestaande assortiment ontwikkeld. Dit resulteert in een breed assortiment van divers gekleurde bloeiende potplanten. Tijdens de jaarlijkse Cyclamen Open Dagen, van 23 oktober tot 10 november, presenteert Schoneveld Breeding het complete assortiment Cyclamen in alle kleuren en formaten. Ook zijn er technische proeven te zien en wordt een sneak preview gegeven van de toekomst.

De eerste grote innovatie die tijdens de Open Dagen te zien is, is de uniek gekleurde Super Serie Fusion Large. Deze Cyclaam is beschikbaar in de kleur Neon Pink. De grootbloemige Fusion Large heeft een heel opvallend, tweekleurig bloemblad. Een echte eyecatcher die op z’n best is vanaf het eind van september. Vanaf dit seizoen kun je deze schoonheid bestellen.

De kleinere Super Serie Fusion Midi is nog niet commercieel beschikbaar, maar dat duurt niet lang meer. De pre-commerciële Fusion Midi wordt geïntroduceerd in de kleuren Neon Pink, Violet en Wine Red. Kwekers kunnen nu alvast proefzaden bestellen om te testen met deze sterke Cyclaam.

Dan is er nog de grootbloemige Cyclaam Super Serie Leopardo. Deze hittetolerante krachtpatser werd volgens de veredelaar vanaf de allereerste dag enthousiast ontvangen. Nu zijn er drie nieuwe kleuren toegevoegd aan het assortiment: Neon Pink, Wine Red en Light with Eye. Daarmee komt het totaal aantal kleuren van Leopardo op tien. De nieuwe Super Serie Elegante, het kleine zusje van Leopardo, is ook te bewonderen tijdens de Cyclamen Open Dagen.

Tenslotte is er de vrolijke Super Serie Djix. Deze kleine, eigenwijze Cyclaam staat bekend om de unieke bladeren die naar beneden hangen. Het kleurenpalet van deze perfecte herfstbloeier is uitgebreid met een nieuwe kleur: Salmon with Eye.

De veredelaars van Schoneveld Breeding werken achter de schermen altijd aan nieuwe producten. Een van de voorbeelden hier van is de nieuwe Illusia in de kleur Light with Eye. De unieke bloemvorm maakt dit een heel opvallend en aantrekkelijk product. De regiomanagers en teeltondersteuners vertellen de bezoekers van de Open Dagen graag alles over Illusia.

Ook nemen ze hen graag mee langs de technische proeven van dit jaar. Afgelopen jaar onderzocht Schoneveld Breeding de hoeveelheid water die een plant moet krijgen. Ook werd gekeken hoe het substraat de teelt beïnvloedde. Kun je beter kiezen voor veenvrij substraat of het product dat je gewend bent? Antwoorden op deze vragen worden gegeven tijdens je rondleiding.

Schoneveld Breeding opent de deuren van PlantXperience van 23 oktober tot 10 november in Wilp.
 


Redactie Floranews | 17-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS