dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Veiling Rhein-Maas noteert productomzet van 334 miljoen euro tot en met derde kwartaal

Veiling Rhein-Maas noteert productomzet van 334 miljoen euro tot en met derde kwartaal

Veiling Rhein-Maas heeft het derde kwartaal van 2023 afgesloten met een productenomzet van 334 miljoen euro. Dit komt betekent een stijging van 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2022. De omzetgroei is volgens veiling Rhein-Maas een gevolg van een toename van de vraag en hogere gemiddelde prijzen. Het natte en koele weer in de maanden juli en augustus zorgde voor lagere aanvoervolumes, vooral bij de buitenproducten.

Eind september lag de omzet van snijbloemen in de veiling iets boven die van vorig jaar. Dit was te danken aan de zeer goede verkoop in de meeste perioden van het jaar en hogere gemiddelde prijzen. Het koele weer in juli en augustus stimuleerde de verkoop van snijbloemen en er werden hogere gemiddelde prijzen behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. De geleverde hoeveelheden lagen iets onder het niveau van vorig jaar.

Over het algemeen werd de verkoop van potplanten gekenmerkt door een goede vraag en hoge gemiddelde prijzen op een niveau boven dat van vorig jaar. De aangevoerde aantallen waren vooral in juli en augustus lager dan gepland, met name door het ontbreken van een tweede of derde productieronde bij de perkplanten.

Het aantal kopers in de afmijnzaal in Herongen lag iets boven het niveau van vorig jaar. Het belang van de digitale marketingkanalen, Kopen op afstand, klokvoorverkoop en webshop, is stabiel gebleven. Ruim 50 procent van het klantenbestand van Veiling Rhein-Maas neemt nu online deel aan de veiling. Tot en met september was de omzet in de klokverkoop bij snijbloemen met eenderde gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bij potplanten zelfs met tweederde.

 

 


Redactie Floranews | 16-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS