vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Fons van der Leen

De 5 vragen aan... Fons van der Leen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Fons van der Leen en ik ben sinds een aantal jaren eigenaar van Prickels. Wij zijn een serviceorganisatie voor tuincentra, groencentra en hoveniers. We faciliteren onze leden op het gebied van inkoop, winkelinrichting en (online) marketing en communicatie. Op onze website www.prickels.nl kun je meer lezen over wie we zijn en wat we doen.

Fons van der Leen Prickels De retail zit in mijn bloed. Mijn   vader was bedrijfsleider bij Albert   Heijn. We woonden boven of vlak   bij de winkel. Alle dagen was het   met de hele familie hens aan dek in   de winkel. Na school en studie ben   ik doorgegroeid bij Ahold in   Zaandam, met een korte   tussenstop bij Vendex.

 Na deze retail periode ben ik gaan   werken voor de Jaarbeurs. Samen   met mijn team organiseerden we in   diverse landen beurzen op het   gebied van voeding,   gezondheidszorg en dierenverzorging. Het reizen was mij in het bloed gaan zitten. Na de overname door VNU heb ik dan ook besloten een jaar te gaan reizen. Iets wat ik iedereen van harte kan aanbevelen!

Eenmaal terug in Nederland ben ik gestart met mijn eigen onderneming en heb ik van daar uit meerdere interim opdrachten uitgevoerd. De laatste opdracht was voor Karwei en zo kwam ik weer terug in de wereld van retail.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Iedere dag is weer anders. Ik ben vaak op pad naar onze leden en leveranciers. Contact houden is belangrijk om te weten wat er gebeurt en waarmee wij onze leden van dienst kunnen zijn. Het voelt goed om de link te kunnen zijn met wat leveranciers te bieden hebben en dat over te kunnen brengen naar onze leden.
Maar daarnaast hebben we met elkaar ook genoeg te doen in ons kantoor in Aalsmeer. De diversiteit van onderwerpen is groot. Het ene moment in gesprek met een leverancier of lid, dan weer nadenken over aanpak en assortiment van de webshops, de organisatie van een beurs. Het vliegt voortdurend alle kanten op.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezigbehouden?

Natuurlijk de triestigheid van de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten. Wat een intens droevige en uitzichtloze situatie voor alle betrokkenen. Maar natuurlijk ook de economische situatie in Nederland en de effecten die het op ons allemaal heeft. Waarbij het wel belangrijk is dat we elkaar niet helemaal in de put praten. Daarbij moet je natuurlijk wel oog hebben voor de mensen die het echt moeilijk hebben en met weinig genoegen moeten nemen. Die moeten geholpen worden. Maar het is goed je te blijven bedenken hoe goed we het hier met elkaar in Nederland hebben. Dankbaar te zijn voor wat wel goed gaat en daar trots op te zijn.

Wat zou je nog graag willen oppakken of veranderen?

Ik zou wel weer op reis willen gaan, andere plekken op deze mooie aarde ontdekken. Maar daar moet ik nog even geduld voor hebben. Zodra mijn kinderen wat ouder zijn, wil ik ze graag als eerste Nepal laten zien. Een land waar ik twee keer eerder ben geweest. Een land met een prachtige natuur en een manier van omgaan met elkaar die mij zeer aanspreekt.

Wat ga je dit weekend doen?

Komend weekend ga ik met een vriend van mij een stadswandeling in Zwolle maken. We zien elkaar minder vaak nu hij verhuisd is naar Friesland. Even een dag samen op pad, bijkletsen, wandelen, naar museum De Fundatie en de dag afsluiten met een hapje en een drankje. Leuk toch! 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 13-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS